Spotify: “Bespaar geld, betaal niet via de App Store”

9 juli 2015, 8:54
2 min leestijd
Spotify: “Bespaar geld, betaal niet via de App Store”

Spotify stelt betalende gebruikers ervan op de hoogte dat betalen via de App Store maandelijks duurder is dan een direct abonnement bij Spotify.

Lees verder na de advertentie.

Goedkoper Spotify abonnement

De muziekdienst heeft gebruikers die via de App Store betalen een mail gestuurd. Daarin worden leden aangemoedigd om direct aan Spotify te betalen. Daarmee bespaar je enkele euro’s per maand. Zo kost een Spotify Premium-abonnement 12,99 euro bij de App Store, maar betaal je via Spotify 9,99 euro. Dat scheelt dus elke maand drie euro, tel uit je winst.

“We houden van je zoals je bent”, staat in de mail. “Verander nooit. Maar wil je minder gaan betalen voor Spotify Premium, dan helpen we je. Als je het nog niet wist, de normale Premium-prijs is 9,99 euro, maar Apple rekent 30 procent op alle betalingen via iTunes. Betaal direct aan Spotify en de transactiekosten zijn weg. Daardoor bespaar je geld.”

gratis versie spotify

Stappenplan

Onder het bericht staat een heel stappenplan waarin wordt uitgelegd hoe je iTunes stopt met het automatisch vernieuwen van het abonnement. Apple zal dan dus ook niet meer maandelijks 12,99 euro afschrijven. Pas als dat geregeld is, kun je overstappen naar een account via Spotify.com. “Sorry dat dat niet meteen kan”, schrijft de dienst. “Je huidige abonnement moet eerst aflopen.”

Besparen

Spotify wil Apple-gebruikers er op dit moment graag op wijzen dat ze op hun abonnementskosten kunnen besparen. Een abonnement bij Apple Music kost hen namelijk 9,99 euro per maand, misschien zijn er mensen die denken dat dat goedkoper is dan hun huidige Spotify-account. Meld je je aan bij Apple Music, dan kun je overigens de eerste drie maanden gratis luisteren, daarna moet je betalen. Bij Spotify kun je altijd nog een gratis account nemen, waarbij je niet voor muziek betaalt, maar wel reclames hoort.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu