Goedkope iPhone-kloon met Android
Redactie

Rond december zal een Australisch bedrijf een kopie van de iPhone gaan verkopen. Op zich geen vreemd nieuws, er zijn namelijk al meer iPhone kloons op de markt. Het verschil met de andere kloons is, is dat deze uitgerust zal worden met Android, het besturingsssysteem voor mobiele telefoons van Google.

Android

Waar andere iPhone kloons gebrekkige software hebben, waardoor de besturing ten opzichte van de originele iPhone erg slecht is, zal deze Australische kopie worden uitgerust met Android. Android is nog niet zo lang geleden door Google naar buiten gebracht, maar wordt nu al door veel mensen gezien als superieur besturingssysteem in vergelijking met andere software op de mobiele telefoons.

Deze telefoon zal dan de tweede telefoon zijn, die uitgerust is met Android. De G1 van T-Mobile is inmiddels al voorzien van de software van Google.

Android staat bekend om zijn makkelijke bediening, wat voor de originele Iphone een van de sterkste punten is. We zullen zien of Android kan tippen aan de besturing van de originele iPhone.

De prijs

Ook de prijs zou voor de Apple iPhone een bedreiging kunnen vormen: 199 Australische dollars, omgerekend ongeveer 106 euro. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de iPhone 3G, die voor honderden euros meer over de toonbank gaat, als je geen abonnement erbij afsluit.
 

Maar…

Juich nog niet te vroeg. Het is nog onduidelijk wie de telefoon gaat maken en er zijn nog geen foto’s beschikbaar van het ontwerp. De telefoon zal een groot touchscreen krijgen en zal voorzien worden van een trackball. Voorlopig ziet het er naar uit dat de telefoon alleen in Australie op de markt komt. Verdere informatie zal later pas beschikbaar worden gesteld.

Meizu M8

De Meizu M8, een iPhone kloon.

[ad#jasper]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Joppe

  Kijk aan, de tweede Android phone. De Meizu is nooit van de grond gekomen. Is het al duidelijk wie de deze telefoon gaat ontwikkelen?

 • Jasper

  Het electronicabedrijf Kogan heeft de komst van de telefoon bevestigd, maar het is nog onduidelijk wie de telefoon gaan fabriceren.

  Het is dus nog even afwachten tot dit duidelijk wordt :).

 • Flatovic

  Veel succes met die rammelende G-klonen bakken.