‘Twee varianten goedkope iPhone’
Roel van Hout

De iPhone 5S is de afgelopen week veel in het nieuws geweest; de hoogste tijd voor weer wat gelekte informatie over de goedkope iPhone. Er gaan naar verluidt in twee varianten goedkope iPhone verschijnen. 

Volgens de geruchten zal de goedkope iPhone een plastic achterkant hebben, in september of oktober worden uitgebracht en gratis worden weggegeven bij een contract. Apple zou hopen op deze manier de concurrentie met vooral Samsung aan te gaan, dat al veel langer goedkope telefoons aanbiedt.

varianten goedkope iPhone

In een nieuw rapport wordt echter gesproken over twee verschillende modellen, aldus Cult of Mac. De twee modellen hebben op dit moment de codenamen ‘Zenvo’ en ‘Zagato’. Het verschil? De Zenvo wordt wereldwijd beschikbaar, terwijl de Zagato puur voor China wordt ontwikkeld.

Varianten goedkope iPhone krijgen verschillende processors

Het verschil tussen de modellen zou ‘m zitten in de processor en de zender. De Zagato zal namelijk geschikt zijn voor het in China gebruikte soort datanetwerk, en de Zenvo niet. De processor van de Zenvo is daarbij net iets goedkoper.

Het klinkt als een logische stap: de Chinese markt is enorm, maar wijkt qua standaarden behoorlijk af van de rest van de wereld. De grotendeels onontgonnen markt maakt de productie van een speciaal op de Chinese markt afgestemde telefoon echter wel heel interessant. Binnenkort vast meer hierover!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Dexel

    De “goedkope” iPhone gaat het helemaal worden.
    Ze slaan hier wel hun eigen glazen mee in verwacht ik want de tijd van de te dure tels is voorbij.
    Gebruikers doen langer met hun telefoons of kopen via marktplaats.
    Dan heb je ook nog Nokia met de lumias wat super werkt en vrij goed te betalen is.