‘iPhone 5C verkoop overtreft 5S in 2014’
Roel van Hout

Als we sommige analisten moeten geloven, gaat de  goedkope iPhone een glorieuze toekomst tegemoet. Eén analist voorspelt nu dat de iPhone 5C verkoop in 2014 die van de iPhone 5S zal overtreffen.

We schreven onlangs al dat Apple met de introductie van de goedkope iPhone kannibalisatie riskeert: wanneer er voor minder geld een telefoon te koop is die op veel vlakken erg op de iPhone lijkt, is de kans groot dat de door sommigen als iPhone 5C betitelde goedkope iPhone de verkoop van duurdere iPhones zal aantasten. We hebben het eerder gezien met de iPad Mini: de verkoop van de duurdere iPads ligt nog niet op zijn gat, maar gaat wel een stuk minder hard dan voorheen.

iPhone 5C verkoopEen analist van UBS voorspelt nu dat van alle iPhones die Apple in het huidige fiscale jaar (dat tot eind september loopt) verkoopt, 3 procent goedkope iPhones zal betreffen. Dit percentage zal in het fiscale jaar van 2014 echter oplopen tot 53 procent, aldus de analist.

iPhone 5C verkoop zou Apple geld kosten

Dat betekent twee dingen: ten eerste heeft Apple dan wederom een populair product in de catalogus waarmee het bedrijf inspeelt op de wensen van de klant. Ten tweede, en dat is minder fijn voor Apple, zou het betekenen dat Apple veel minder winst zou gaan maken met de telefoontak.

Op de duurdere iPhones zit namelijk een flinke marge: het toestel wordt veel duurder verkocht dan het kost om het in elkaar te schroeven. Bij de goedkope iPhone is deze marge aanzienlijk kleiner, is de verwachting.We zullen het zien over een paar weken!

Net terug van vakantie, en wil je even de geruchten over de goedkope iPhone bijlezen? Kijk dan naar ons iPhone 5C overzicht!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.