‘iPhone 5C productie gaat beginnen’

Roel van Hout
29 juli 2013, 17:22
1 min leestijd
‘iPhone 5C productie gaat beginnen’

De iPhone 5C productie staat op het punt van beginnen. Dat zegt een medewerker van de Chinese Apple-fabrikant Pegatron in een rapport.De Pegatron-medewerker stelt dat hij al begin juli gevraagd werd om een beschermende laag folie over de plastic achterkant van de goedkope iPhone te plakken, zodat deze niet beschadigd zou raken op de lopende band.

Lees verder na de advertentie.

Hij deed zijn uitspraken in een rapport van de Chinese waakhond China Labor Watch. In dat rapport wordt Pegatron omschreven als verantwoordelijk voor de productie van ‘laaggeprijsde plastic iPhones’ voor Apple, naast de iPhone 4, 4S en 5.

goedkope iPhone productie

Vanochtend lekte nog een mogelijke naam voor de goedkope iPhone uit: op een bak met vermeende verpakkingen voor de telefoon stond iPhone 5C te lezen. De C zou staan voor ‘color’, waarmee gedoeld wordt op de kleurige achterkant van de telefoon.

Bedrijf achter iPhone 5C productie wordt bekritiseerd

Het rapport maakt melding van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de werknemers van Pegatron vaak moeten werken. Naar verluidt wordt mensen gevraagd om meer dan 60 uur per week te werken. Wie dat niet wil, zou geen salaris hebben ontvangen.

Het is te hopen dat hier snel verandering in komt, zeker aangezien Tim Cook al eerder aangaf scherper op de arbeidsomstandigheden in de Chinese Apple-fabrieken te gaan letten.

Lees alles over de aankomende iPhone 5C in ons iPhone 5C overzicht!

Categorie: Devices
Spotlight: Tim Cook
Device: iPhone 5C

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's