‘Goedkope iPhone gaat iPhone 5C heten’
Roel van Hout

Al maanden wordt er gesproken over de goedkope iPhone, zonder dat er echt een naam voor is. Er zijn nu foto’s opgedoken die wijzen op ‘iPhone 5C’ als naam voor het aankomende toestel.

Zoals zo vaak zijn ook nu de kiekjes afkomstig uit China, waar Apple zijn iPhones in elkaar laat zetten. Op onderstaande foto, die opdook op de Chinese fansite WeiPhone, is een bak vol met iPhone-verpakkingen te zien, waarop duidelijk ‘iPhone 5C’ te lezen is.

iPhone 5C

Of die verpakkingen echt zijn is niet duidelijk. De afgelopen jaren werden iPhones in verstevigde kartonnen doosjes verkocht. De op de afbeelding zichtbare verpakkingen zijn duidelijk van kunststof.

‘iPhone 5C staat voor 5Color’

Waar de C voor staat blijkt niet uit de foto, maar logisch zou natuurlijk zijn dat Apple er ‘color’ mee bedoelt, daarmee duidend op de kleurige achterkant van de goedkope iPhone. De uitgelekte fabrieks- en conceptfoto’s van de afgelopen maanden toonden telkens een reeks verschillend gekleurde achterkanten.

Of de goedkope iPhone echt iPhone 5C gaat heten is natuurlijk nog afwachten tot Apple het toestel officieel aankondigt. Zodra er nieuws is, laten we dat natuurlijk weten. Lees in de tussentijd vooral ons goedkope iPhone-overzicht!

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.