‘Foxconn stuurt goedkope iPhone al naar Apple’
Roel van Hout

Zo hoor je er weken niks over, en zo is ie weer volop in het nieuws: de goedkope iPhone. Naar verluidt is de Chinese fabrikant Foxconn al begonnen de telefoon naar de verdeelcentra van Apple te verschepen.

goedkope iPhone

Dat zegt althans een anonieme bron bij Foxconn, volgens het Chinese blog Lieyunwang. De eerste telefoons zijn af en worden op dit moment verstuurd, zodat het apparaat vanaf de herfst van dit jaar kan worden verkocht.

Eerder deze week lekten er nog foto’s uit van de goedkope iPhone. Daarop was de plastic groene achterkant van de telefoon goed te zien. Volgens de geruchten gaat Apple de telefoon in geel, paars en het getoonde lime-groen aanbieden. Er zouden daarnaast ook plannen zijn voor een zwarte variant, voor de wat minder avontuurlijke klanten.

Goedkope iPhone wordt in september verwacht

De telefoon wordt vooralsnog ergens tussen augustus en oktober verwacht. Volgens analisten wordt de iPhone 5S dan ook gelanceerd. De goedkope iPhone is met name bedoeld om nieuwe markten aan te gaan boren, in navolging van Samsung, dat met goedkope varianten in de Samsung Galaxy-lijn vooralsnog een flinke voorsprong op Apple heeft opgebouwd.

In ons iPhone 5S-overzicht lees je alles over de aankomende dure en goedkope iPhone, dus ga zeker even kijken!

Via: AppAdvice

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.