De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Reminder: laatste maand goedkope iPhone-accuvervanging door Apple

Florence Peeters
4 december 2018, 14:55
2 min leestijd
Reminder: laatste maand goedkope iPhone-accuvervanging door Apple

Het is december, wat betekent dat je alleen deze maand nog tegen een lagere prijs je iPhone-accu kan laten vervangen door Apple. Een nieuwe accu in je iPhone 6 of nieuwer kost alleen dit jaar slechts 29 euro.

Lees verder na de advertentie.

Laatste maand goedkope accuvervanging door Apple

Apple heeft in januari dit jaar besloten de voorwaarden bij te stellen voor het goedkoper vervangen van je iPhone-accu. Dit leek het bedrijf uit Cupertino te doen om verder imagoschade te beperken.

Zo werd eerder geadverteerd met een goedkopere accuvervanging, maar bleek dat er eerst een accutest werd gedaan om de kwaliteit van de batterij vast te stellen. Als deze nog meer dan 80 procent van de capaciteit had, betaalde je gewoon het volle bedrag: 79 euro in plaats van 29 euro.

OLED iPhone accu

Sinds januari kost voor iedereen met een iPhone 6 of nieuwer het vervangen van de accu 29 euro, zonder een capaciteitstest. Deze prijsverlaging loopt alleen dit jaar, wat betekent dat je nog maar enkele weken hebt om hiervan te profiteren.

iPhone-accu vervangen? Zo regel je het

Wil jij je iPhone-accu laten vervangen door Apple? Maak dan een afspraak bij Apple of bij een door Apple goedgekeurde reseller. Vraag via deze link een accuvervanging aan bij Apple. Check voor een uitgebreid overzicht met vragen en antwoorden over de goedkope accureparaties onderstaand artikel.

Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

Per 1 januari wordt de prijs voor het vervangen van de batterij van een iPhone 6 of nieuwer verhoogd naar 49 euro, behalve voor de iPhone X. Voor dit toestel gaat het 69 euro kosten. Overigens vallen ook de nieuwe toestellen van dit jaar, de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR niet onder de regeling. Bij deze toestellen kost vervanging eveneens 69 euro.

iOS 11.3 energiebeheer

Kritiekstorm reden lagere prijs

Aanvankelijk werd de prijs van deze reparatie verlaagd door een andere kritiekstorm die Apple in het nieuws bracht. De fabrikant zou oudere iPhones met opzet trager maken. Volgens Apple zouden de prestaties tijdelijk worden teruggeschroefd bij energiepieken, om te voorkomen dat ze plots uitschakelen.

→ Lees ook: Waarom Apple oudere iPhones expres langzamer maakt

Hoe logisch dat ook klinkt, schoot het bij velen in het verkeerde keelgat. Apple zou mensen dwingen een nieuwe telefoon aan te schaffen, door oudere toestellen expres trager te maken. Hier reageerde Apple niet alleen op door de accuvervanging (tijdelijk) voordeliger te maken, maar ook in iOS 12 zie je terug dat het bedrijf wel degelijk transparant wil zijn.

Met de nieuwe batterijstatistieken in iOS 12 krijg je uitgebreide inzichten over hoe en wanneer je accu het zwaarst wordt belast. Deze gegevens worden gekoppeld aan je iPhone-gebruik, zodat je kunt zien of het gebruik van je iPhone gelijk loopt aan het dalen van je accuduur.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen