Tip: Wacht op de iPhone 8 om een goedkope iPhone 7 te kopen

Rutger Otto
8 september 2017, 14:14
3 min leestijd
Tip: Wacht op de iPhone 8 om een goedkope iPhone 7 te kopen

Wil je graag een nieuwe iPhone, maar heb je geen budget voor de iPhone 8? Wacht dan toch even tot dat toestel op de markt is, want dan zakt de rest in prijs.

Lees verder na de advertentie.

Goedkope iPhone 7 kopen

Op 12 september presenteert Apple de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Naar verwachting komen er zelfs drie nieuwe toestellen. Dat zijn naar verwachting de iPhone 7S en 7S Plus, kleinere updates van de huidige modellen. Daarnaast verschijnt één toestel met een compleet nieuw design. Mogelijk gaat deze versie de iPhone 8 heten. Dit toestel krijgt naar verluidt als enige een groot oled-scherm, waarin de bekende homeknop helemaal verdwijnt. Het is voor het eerst sinds de iPhone 6 uit 2014 dat een iPhone een nieuw ontwerp krijgt.

Ben je toe aan een nieuwe iPhone, maar ben je niet bereid om flink in de buidel te tasten voor een iPhone 8, wacht dan nog een paar weken. Want dan dalen de prijzen van huidige modellen.

iPhone 8 USB-C

iPhone 8 wordt duur

De iPhone 8 lijkt het nieuwe toptoestel van Apple te worden, terwijl de iPhone 7S en 7S Plus op wat minder interesse lijken te rekenen. Die twee toestellen maken dan ook een veel kleinere stap ten opzichte van de huidige modellen in de winkel. Ze zullen waarschijnlijk iets sneller en krachtiger zijn, maar verschillen uiterlijk weinig van de iPhone 7 en 7 Plus.

Het is dan ook niet zo dat deze toestellen ineens verouderd zijn. Ze zijn slechts een jaar op de markt en kunnen alle apps en taken van gebruikers nog meer dan prima aan.

Het blijft daarom een aantrekkelijke aankoop, zeker omdat de iPhone 8 waarschijnlijk heel duur wordt. Als de goedkoopste versie met 64GB aan opslag 999 dollar kost (wat volgens de geruchten zo is), kost hij hier waarschijnlijk 1139 euro. De iPhone 8 prijs is dus al enorm, zelfs voor het model met de minste opslagruimte.

iOS 10.3 bug

1. Apple laat prijs van de iPhone 7 zakken

Steeds als Apple een nieuw toestel presenteert, daalt de prijs van het vorige model. De goedkoopste iPhone 6S met 32GB kost nu 659 euro. De iPhone 7 met 32GB kost 769 euro. Dat is een verschil van 110 euro en dat verschil geldt ook voor andere modellen met meer opslag en de Plus-versies.

Het is vrij aannemelijk dat de iPhone 7 over enkele weken ook ineens 110 euro goedkoper is dan nu. Overweeg je een iPhone 7 te kopen, dan doe je er goed aan nog een paar weken te wachten.

iPhone 8 5,8-inch display

2. Goedkope iPhone 7 bij providers

Apple houdt zijn prijzen voor de iPhone altijd vrij hoog, terwijl andere telefoonaanbieders vaak sneller in prijs zakken. Een losse iPhone 7 kopen kan op dit moment al vanaf 640 euro. Dat is nog goedkoper dan dat de iPhone 6S bij Apple kost. Een losse iPhone 6S kost op dit moment vanaf 529 euro bij derden. Dat scheelt enorm. Deze verschillen komen omdat Apple zich weinig aantrekt van de concurrentie, terwijl providers dat wel doen.

3. Tweedehands en refurbished iPhone 7

De allergoedkoopste oplossing is om een tweedehands of refurbished iPhone 7 te kopen. Je kunt ze direct van mensen kopen op eBay of Marktplaats, maar dan moet je wel grondig bekijken of er geen hinderlijke gebruikssporen te vinden zijn.

Een andere optie is een iPhone 7 refurbished kopen. Op dit moment zijn ze al te vinden vanaf 629 euro. Een refurbished iPhone is een groot verschil met een tweedehands toestel en daarom vaak iets duurder. Je weet dan echter wel zeker dat een professionele partij het toestel helemaal heeft nagekeken en waar nodig heeft opgeknapt. Het aanbod van refurbished iPhone 7-modellen zal alleen maar toenemen als mensen er straks afstand van doen om een nieuwer model aan te schaffen.

Apple iPhone 7

Apple iPhone 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 22,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 270,94

Los toestel
Apple iPhone 8

Apple iPhone 8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 28,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 514,-

Los toestel

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Categorie: Devices
Devices: iPhone 7, iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen