Waarom de lancering van de iPhone 6 een goed moment is om een iPhone 5S te kopen

Rutger Otto
5 september 2014, 19:02
2 min leestijd
Waarom de lancering van de iPhone 6 een goed moment is om een iPhone 5S te kopen

Hoef je niet per se een iPhone 6 bij de lancering, maar wil je liever een goedkope iPhone 5S bestellen? Wacht dan even tot de lancering van de nieuwe iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Apple kondigt op 9 september de iPhone 6 aan. Deze zal uiteraard weer wat krachtiger zijn én het toestel krijgt een compleet nieuwe behuizing. Dat betekent overigens niet dat de iPhone 5S ineens helemaal achterhaald is, want de specificaties van dat model zijn nog steeds prima. Misschien heb je zelfs wel liever een 4-inch telefoon, in plaats van de grotere modellen die Apple gaat aankondigen.

Wat je redenen ook zijn om een iPhone 5S te kopen (wellicht vind je het design gewoon toffer dan dat van de iPhone 6), wacht nog heel even met de aanschaf. De introductie van de iPhone 6 is een goed moment om het vorige model te kopen, want dat scheelt je simpelweg een hoop geld.

1. Apple verlaagt de iPhone 5S prijs

goedkope iphone 5s

Het is bijna een traditie van Apple, maar doorgaans wordt bij introductie van een nieuwe iPhone een prijsverlaging doorgevoerd bij het huidige model. Zo was de iPhone 4S ineens 100 euro goedkoper bij de lancering van de iPhone 5. Vorig jaar werd de iPhone 5 overigens helemaal niet in prijs verlaagd, want het model werd compleet geschrapt. In plaats daarvan kwam Apple met de iPhone 5C op de proppen. Dit jaar wordt zo’n ‘budgetmodel’ niet verwacht, dus kun je er vanuit gaan dat de iPhone 5S een prijsverlaging van zo’n 100 euro krijgt.

2. Providers bieden een goedkope iPhone 5S aan

goedkope iphone 5s

Niet alleen Apple, ook mobiele providers maken zich klaar voor de iPhone 6. Dat betekent een prijsverlaging van de iPhone 5S, want die kan immers niet even duur blijven als er een nieuw model wordt aangekondigd. Vaak worden abonnementen dan ook een stuk goedkoper. Meestal gaan de prijsverlagingen van telefoonaanbieders zelfs al eerder van start dan bij de Apple Store.

→ Hou vooral ook onze iPhone 5S prijsvergelijker in de gaten, want die biedt altijd de beste deals.

3. Tweedehands iPhone 5S

goedkope iphone 5s

Veel Apple-fans stappen elk jaar over op een nieuwe iPhone, omdat ze graag het nieuwste van het nieuwste hebben. Maar wat gebeurt er met het oudere toestel? Die bewaren ze óf verkopen ze tweedehands. Rond deze tijd kun je dus het beste Marktplaats of eBay in de gaten houden om goede iPhone 5S aanbiedingen tegen te komen.

Lees meer iPhone 5S nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen