Poll: Heb jij liever een kleinere en goedkopere HomePod?

Rick van der Veer
16 april 2018, 17:03
2 min leestijd
Poll: Heb jij liever een kleinere en goedkopere HomePod?

Door tegenvallende verkoopcijfers van de HomePod zou Apple volgens geruchten overwegen om een kleinere, goedkopere versie uit te brengen. Zou jij interesse in een slimme speaker van Apple hebben als deze wat kleiner en goedkoper was?

Goedkope, kleinere HomePod

In onze HomePod review waren we behoorlijk onder de indruk van Apples slimme speaker. Ondanks dat Apple de toegang tot de speaker beperkt tot AirPlay en Apple Music, vonden we de geluidskwaliteit indrukwekkend. Hij is alleen niet goedkoop: de speaker gaat voor een dikke 300 euro over de toonbank. Dat is fors duurder dan speakers van bijvoorbeeld Sonos, of bijvoorbeeld de Google Home Mini.

De verkoopcijfers van de HomePod zijn dan ook niet wat Apple ervan had verwacht. De afgelopen tijd kwamen er geruchten naar buiten dat Apple een goedkopere, kleinere versie in ontwikkeling had. Hiermee zou Apple een groter deel van de markt in handen willen krijgen, want volgens de laatste berichten is dat maar vier procent in de Verenigde Staten.

Bovendien zouden de tegenvallende HomePod-cijfers een goede vertegenwoordiging zijn van Apples positie op het gebied van kunstmatige intelligentie. De HomePod is namelijk niet alleen maar een luidspreker, maar ook een apparaat waarmee je Siri makkelijk kunt aansturen. Als Siri achter blijft liggen op andere slimme assistenten, betekent dat mogelijk dat ook de HomePod minder populair blijft dan bijvoorbeeld speakers van Sonos of Google.

Zou jij een goedkopere, kleinere HomePod kopen?

Zie je de poll niet, Vul de poll dan op deze website in om je mening te delen.

HomePod naar Nederland

Voordat we een goedkopere HomePod kunnen kopen, moet Apple eerst de HomePod naar Nederland brengen. Op moment van schrijven kun je de slimme speaker alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië kopen. Later dit jaar zijn Frankrijk en Duitsland aan de beurt, maar wanneer je ‘m officieel in de Nederlandse schappen aantreft, is onbekend.

Wil je toch een HomePod aanschaffen? Lees dan eerst onderstaand artikel. We hebben voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden als je een HomePod uit het buitenland haalt.

Lees ook: Een HomePod in het buitenland kopen: 7 vragen beantwoord

Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen