Gmail app krijgt reclame

Slecht nieuws voor wie een hekel aan in app-reclame heeft: in navolging van de Google Maps app zal de Gmail app binnenkort reclames gaan tonen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een kleine slag om de arm is nog wel gepast, want vooralsnog werd de toevoeging alleen voor de Android app vastgesteld. Het is echter zeer waarschijnlijk dat Google met de iOS app hetzelfde van plan is.

Gmail appWat dat betekent voor jou als gebruiker? Dat je, op bepaalde plekken, reclames zult gaan zien. Onderin je scherm, aan de zijkanten, als pop-ups – eigenlijk op alle mogelijke plaatsen. Waarschijnlijk zul je reclames die je niet bevallen wel kunnen wegvegen, maar hou er rekening mee dat je ‘schone’ app binnenkort wel vervuild gaat raken.

Gmail app volgt voorbeeld Google Maps

In Google Maps worden al langer reclames tussen je zoekresultaten getoond. Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat een bedrijf als Google, dat flink geld verdient aan reclames, haar gratis én prima werkende apps van reclames voorziet. Het is voor de gebruikers die daar geen prijs op stellen wel erg jammer.

De Gmail app is gratis te downloaden in de App Store. Zo gauw er reclames gaan opduiken in de app, lees je dat natuurlijk hier.

Gmail van Google

Google LLC

8,2 (3861 reviews)
Gratis via App Store
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google
Gmail van Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.