Gmail-app laat je straks eindelijk andere accounts gebruiken

Wouter Nijsen
18 oktober 2017, 13:14
1 min leestijd
Gmail-app laat je straks eindelijk andere accounts gebruiken

Met de Gmail-app is het gek genoeg alleen mogelijk om e-mails van je Gmail-account te checken, beantwoorden en verwijderen, maar hier komt binnenkort verandering in. Google gaat namelijk ondersteuning voor andere accounts toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Gmail-app krijgt belangrijke update

De Gmail-app is populair op iOS en wordt door veel mensen gebruikt, maar helaas ontbreekt er een belangrijke functie: de optie om accounts van andere maildiensten met de app te gebruiken. Hier gaat Google iets aan doen, want het bedrijf vraagt om testers voor de nieuwe functie.

Een update, die ergens in de toekomst moet verschijnen, maakt het mogelijk om onder meer Outlook-, Hotmail- en Yahoo-accounts met de app te gebruiken. En dat is handig, aangezien lang niet iedereen met de Gmail-app ook over een Gmail-account beschikt. Via deze link kun je je aanmelden om de vernieuwde Gmail-app te testen.

gmail accounts

Met de Mail-app, die standaard op elk iOS-apparaat geïnstalleerd staat, kun je al wel verschillende accounts gebruiken. Ook de Android-versie van de Gmail-app biedt de optie al langer. Daar kun je bij het koppelen van een nieuw account gewoon kiezen voor bijvoorbeeld Outlook of Yahoo.

Lees ook: Waarom Inbox by Gmail onze favoriete mail-app is

Gmail is niet de enige e-mail-app van Google voor iOS. Met Inbox by Gmail heeft de zoekgigant nog een uitstekende app in huis om je mails te verwerken. Inbox behandelt mailtjes als to-do, groepeert berichten op een fijne manier en heeft een takenlijstfunctie. Bovendien kun je linkjes tijdelijk in je inbox zetten.

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen