Globale iPhone doet watertanden bij zakenlui
Redactie

Stel je voor dat er een iPhone op de markt kwam die overal ter wereld gebruikt zou kunnen worden, ongeacht de locale telecomoperatoren.

Dit zou binnenkort de realiteit worden, blijkt alvast uit een rapport van Northeast Securities – er is mogelijk een ‘Globale iPhone’ in aantocht die op alle netwerken wereldwijd functioneerd.

Een iPhone die geschikt is voor alle  netwerken wereldwijd

Een nieuwe chip zou ervoor kunnen zorgen dat de iPhone van Apple overal ter wereld zou kunnen functioneren. Momenteel kan de iPhone nog niet overweg met alle ‘band’ types ter wereld. En dit is goed nieuws voor de zakenlui, want het zijn juist deze mensen die vaak worden belemmerd hun Blackberry in te ruilen tegen een iPhone voor onder andere ook de professionele doeleinden.

iPhone met hybride chip

iphone-or-blackberry2[1]

Een analist bij Northeast Securities genaamd Ashok Kumar heeft een rapport opgesteld waaruit kan worden afgeleid dat deze globale iPhone niet lang meer op zich zal laten wachten.

Het toestel zou een hybride chip bevatten van de fabrikant Qualcomm die zowel op de 3G mobiele telefoonnetwerken in Europa en Afrika als in de VS, China en overige delen van de wereld zou kunnen functioneren.

Globale iPhone volgend jaar beschikbaar?

De analist beweert dat de iPhone zou beschikbaar worden  gesteld in de zomer van volgend jaar. Met deze globale iPhone zou de Canadese smartphonefabrikant Blackberry van zijn troon worden gestoten als favoriete smartphone in de zakenwereld. Juist zoals afgelopen week bekend geraakte dat Apple ook Nokia heeft voorbij gestoken als meest winstgevende fabrikant van smartphones.

 Via Computerworld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.