De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Giphy Arcade: speel, maak en deel minigames online

Dilara Isik
17 oktober 2019, 16:53
2 min leestijd
Giphy Arcade: speel, maak en deel minigames online

Giphy, wat je misschien wel kent van de gifjes op meerdere social media platforms, heeft gisteren Giphy Arcade aangekondigd: een gamingplatform met simpele spelletjes die je zo makkelijk speelt en deelt als gifs.

Lees verder na de advertentie.

Giphy Arcade

Het bedrijf, dat in 2013 werd opgericht, was voorheen vooral op gifjes gericht. Deze gifs kunnen worden gebruikt op verschillende platformen, zoals Twitter , Slack en Instagram. Nu heeft Giphy een gamingplatform gemaakt waarmee je bestaande spellen speelt, of zelf heel makkelijk een spelletje maakt en deelt. Alle games hebben één ding gemeen: alle karakters, obstakels en objecten zijn populaire gifs.

Doordat de spelletjes zo simpel zijn, zijn de bestanden ook klein. Zo kunnen ze net zo makkelijk als gifjes over het internet worden verspreid. Op de website kun je verschillende spellen aanklikken om gelijk te beginnen met spelen. Denk hierbij aan de spelletjes die je ook in een oude arcade tegen zou komen. Je kunt bijvoorbeeld als sushi lopen en de etende monden ontwijken. Zodra je bij de zee komt, heb je het level gehaald. Of je bent een astronaut die kometen kapot moet schieten.

Zelf games maken

Ook kun je zelf aan de slag gaan met het maken van een spelletje. Met de ‘Remix’-optie kun je een bestaand spelletje naar je eigen hand zetten. Zo kun je bijvoorbeeld de sushi veranderen in een hond en de etende monden in een kat. Dat gaat heel simpel door gifjes in een voorgemaakt template te slepen.

Het is ook mogelijk om helemaal zelf een spel in elkaar zetten. Dit gaat heel makkelijk en stapsgewijs. Je begint door een soort game te kiezen, bijvoorbeeld een schietspel of een weg met obstakels. Er zijn tien soorten templates die je kunt kiezen. Vervolgens kies je een held, het object dat je wil gebruiken in het spel, en een doel. Dan nog een achtergrond, muziek, een titel en spelen maar!

Delen

Alle games zijn ook heel makkelijk te delen. Als je een leuk spel hebt gevonden, staat er in het beginscherm een ‘Share’- en ‘Remix’-knop. Zo kun je meteen het spel delen of aanpassen. Als je op ‘Share’ klikt, kies je via een app naar wie je een linkje wil sturen. Iedereen die het linkje ontvangt kan het spel spelen.

De spelletjes zijn makkelijk te maken en zitten simpel in elkaar. Maar dat betekent ook dat je bijvoorbeeld geen punten verdient en ook niet naar een volgend level kunt gaan. Het is dus vooral bedoeld voor snel vermaak.

Andere games

Wil je meer weten over games voor je iOS-apparaat? We hebben de beste games van begin 2019 voor je op een rijtje gezet. Ook is Apple Arcade sinds kort beschikbaar en geven we je vijf gametips. Check ook onze uitgebreide review van Apple Arcade.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen