Gfk cijfers: populariteit van 4G en grote schermen neemt sterk toe

Gijs Ettes
12 februari 2014, 12:08
1 min leestijd
Gfk cijfers: populariteit van 4G en grote schermen neemt sterk toe

Marktonderzoeker Gfk heeft berekend dat Nederlanders het afgelopen jaar 4,6 miljoen smartphones hebben aangeschaft. Dat is meer dan vorig jaar en is vooral te danken aan de populariteit van toestellen met 4G en een groter scherm.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone 5S en iPhone 5C zijn de eerste Apple-toestellen die 4G ondersteunen en hebben volgens Gfk mede bijgedragen aan een sterk vierde kwartaal voor de telecommarkt. Gfk ziet dat er ondanks de verzadiging van de markt nog ruimte voor innovatie is en dat dit een positief effect heeft op de uiteindelijke verkoop van telefoons. Daarnaast kiezen steeds meer consumenten voor een toestel dat geschikt is voor 4G. De snelle mobiele internetverbinding moet eind 2015 landelijk beschikbaar zijn.

Uit de Gfk cijfers blijkt ook dat smartphones met grote schermen het steeds beter doen; eind vorig jaar had 4 procent van de verkochte smartphones een display van tussen de 5,5 en 7 inch. Meer dan de helft van alle verkochte toestellen in ons land heeft een schermdiagonaal van meer dan 4 inch. Ter vergelijking: de huidige iPhones beschikken over een display dat 4 inch meet.

Groter scherm voor de iPhone 6?

De afgelopen tijd hebben we het nodige over de iPhone 6 geschreven en een van de meest hardnekkige geruchten met betrekking tot het Apple-toestel is dat deze waarschijnlijk beschikt over een groter scherm. Mogelijk zal het display 4,8 inch meten, maar sommige bronnen beweren dat het scherm nóg groter wordt. Ben je op zoek naar een kleiner model, bekijk dan zeker eens onze pagina met iPhone aanbiedingen.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu