De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple stopt tijdelijk het meten van de bloedsuikerspiegel in de Gezondheid-app

Rutger Otto
16 oktober 2014, 9:35
1 min leestijd
Apple stopt tijdelijk het meten van de bloedsuikerspiegel in de Gezondheid-app

Er zijn weer problemen met de Gezondheid-app van Apple. Door een bug is het niet mogelijk om het niveau van de bloedsuikerspiegel in millimol per liter (mmol/L) te meten. Apple haalt de functie tijdelijk uit de app.

Lees verder na de advertentie.

De registratie van bloedsuikerniveaus wordt in een volgende update van iOS weggehaald. Waarschijnlijk betreft het iOS 8.1, dat deze maand nog verwacht wordt. Intussen werkt Apple aan een oplossing voor het probleem dat de bloedsuikerspiegel momenteel alleen in milligram per deciliter vastgelegd kan worden. Dat is standaard in Amerika, maar niet in Nederland.

Statement van Apple

gezondheid-app problemen

Apple heeft inmiddels een statement afgegeven, waarin het laat weten dat de het meten van bloedsuikerniveaus tijdelijk wordt weggehaald.

“Om verwarring te voorkomen in landen waar mmol/L wordt gebruikt, komen we binnenkort met een software update waarmee het handmatig invoeren en het bekijken van de bloedsuikerspiegel in de Gezondheid-app tijdelijk wordt stopgezet.”

De data die gebruikers momenteel al hebben ingevoerd, zal overigens niet verdwijnen. Als de bloedsuikerspiegel weer terugkeert in de app, zullen de oude gegevens gewoon weer beschikbaar zijn. Daarnaast zullen de apps van derde partijen weer gewoon blijven werken met de app, zodat wanneer de functie terug is in de app, je alle gegevens op de juiste manier weer bij de hand hebt.

Gezondheid-app problemen

Het is niet de eerste keer dat Apple problemen heeft met Gezondheid. Toen de app samen met iOS 8 het levenslicht zag, was er een bug waardoor apps van derde partijen niet meer met HealthKit konden samenwerken. Later in 8.0.1 werd dat hersteld, maar kwamen er andere problemen aan het licht.

Lees ook: Hoe Apple de Gezondheid-app succesvol maakt en waar het momenteel fout gaat

Lees meer Gezondheid nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen