iPhone 8 gebruikt slimme camerasoftware voor betere foto’s en Apple Pay

Lars Paijmans
3 augustus 2017, 8:54
2 min leestijd
iPhone 8 gebruikt slimme camerasoftware voor betere foto’s en Apple Pay

Nieuwe gelekte code van Apple laat zien dat de iPhone 8-camera niet alleen je gezicht herkent, maar ook gaat helpen om al je foto’s beter te maken.

Gezichtsherkenning iPhone 8 werkt met Apple Pay

De afgelopen maanden druppelden de iPhone 8-geruchten binnen, maar sinds deze week staat de kraan open: Apple publiceerde de software van de HomePod-speaker, maar al snel bleek dat hier talloze verwijzingen naar de nieuwe iPhone in te zitten.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo dook diep in de firmware en zag meerdere verwijzingen die specifiek met de iPhone 8 camera te maken hebben. Dat is dit jaar interessanter dan ooit, omdat de iPhone volledig zou overstappen op gezichtsherkenning, en geen Touch ID-vingerafdrukscanner meer heeft.

iPhone 8 pearl id

In de code is te lezen dat de iPhone 8 met de camera jouw gezicht scant, voordat je een betaling met Apple Pay kunt doen. Opvallend genoeg moet je wel een vinger op het scherm leggen terwijl je de betaling uitvoert. De termen ‘passbook.payment.contactlessinterface’ met ‘pearl.field-detect’ verwijzen hiernaar. Dit doet ook vermoeden dat je straks je toestel ontgrendelt via gezichtsherkenning.

Wederom een aanwijzing dat Touch ID verdwijnt, en je eerst je gezicht moet scannen voordat je iPhone ontgrendeld is voor een betaling. Apple gebruikt hier de term Pearl ID voor, al hoeft dit nog niet de definitieve naam te zijn.

iPhone 8 SmartCam

Daarnaast lijkt de slimme software om gezichten te herkennen niet exclusief voor de frontcamera gebruikt te worden. Apple heeft de camera geleerd om naast personen ook huisdieren en specifieke scenes te herkennen met een zogenaamde SmartCam techniek. Zo zijn er speciale instellingen voor documenten, een verlicht podium, sneeuw, sport, een ondergaande zon, vuurwerk en qr-codes.

Dit betekent dat de iPhone 8 eerst kijkt waar jij een foto van wil maken, en zichzelf hier zelfstandig op aanpast. Hierbij wordt rekening gehouden met de sluitertijd, witbalans en andere camerafactoren. Op die manier bewerkt het toestel in theorie jouw kiekjes al voordat je ze genomen hebt, en hoef jij niet achteraf in een bewerkings-app te duiken om dit te doen.

Apples cameratechniek zou zo goed werken dat het bedrijf uit Cupertino erop vertrouwt dat Touch ID volledig vervangen kan worden. Lees alles over de gelekte iPhone 8-info in het onderstaande overzicht:

Lees ook: Deze 7 aanwijzingen voor de iPhone 8 komen uit de HomePod-firmware

Bron: Twitter
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: Apple Pay
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's