De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple wijst gewelddadige screenshots af in de App Store

Rutger Otto
13 februari 2015, 8:57
2 min leestijd
Apple wijst gewelddadige screenshots af in de App Store

Na regel 3.6 in de richtlijnen lang te hebben genegeerd, is Apple nu toch echt begonnen met het streng optreden tegen screenshots en app-iconen die geweld in beeld brengen.

Lees verder na de advertentie.

Geweld in de App Store

De regel bestaat al jaren en wijst ontwikkelaars erop kindvriendelijke content te presenteren. Sinds de App Store is gelanceerd heeft Apple nooit streng opgetreden, maar de afgelopen week ondervinden steeds meer ontwikkelaars dat hun apps worden afgewezen doordat ze geweld uitstralen. Dat schrijft Pocket Gamer. Instapaper Marco Arment legt op zijn blog uit hoe het met de regelgeving zit:

De App Store is voor ouderlijk toezicht en vereist dat alle apps zich aan de leeftijdsregels houden. Geweld is altijd toegestaan in apps, maar Apple heeft over de metadata (titel, omschrijving, icoon en screenshots) altijd gezegd dat die zich aan de regels van de jongste kinderen moet houden. Dat staat als volgt in de regels: ‘Apps met app iconen, screenshots en previews die zich niet aan de 4+ leeftijdsregels houden zullen worden afgewezen.

geweld in de app store

Plaatjes wijzigen

De eerste app die ‘slachtoffer’ was van het herpakte beleid, was Tempo. Deze actiegame maakt gebruik van grote wapens en harde gevechten. De app staat deze week uitgelicht op de voorpagina van de App Store. Inmiddels zijn de wapens in de afbeeldingen van de app wazig gemaakt, net als in het previewfilmpje. Explosies en handgevechten mogen nog wel.

geweld in de app store

Ook de ontwikkelaars van het cartoony actiespel Rooster Teeth vs. Zombies kregen een waarschuwing. In het app-icoon stond een man afgebeeld met een Duck Hunt-pistool. Dat mocht niet van Apple. Nu heeft het poppetje een knuppel in zijn hand, wat wel mag.

Het lijkt erop dat Apple alleen ontwikkelaars op de regels wijst die vanaf nu een app of update indienen. Zo hebben populaire apps als Modern Combat nog steeds grote wapens op de iconen, in screenshots en in de trailer.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu