Gestolen iPhone vinden via ‘Find my iPhone’
Redactie

 

De applicatie ‘Find My iPhone’ is fijn als je je iPhone kwijt bent. Zo kun je op afstand een geluid laten afspelen en krijg je een kaart te zien met de locatie waar je iPhone op dat moment is. De politie Amsterdam heeft via het programma nu ook een gestolen iPhone teruggevonden via het handige systeem.

Van een 16-jarige jongen was zijn iPhone gestolen. Dankzij ‘Find my iPhone’ wist de politie direct waar de dief zich bevond.

De jongen en zijn vriend werden aangesproken door een 39-jarige man, die een iPhone wel zag zitten. De jongens gaven uiteraard niet zomaar hun iPhone aan iemand die ze even wilde ‘lenen.’

Helaas bleef het niet bij een vriendelijk verzoek, de man is gaan dreigen dat hij een vuurwapen bij zich had. Één van de jongens heeft vervolgens onder zware druk zijn iPhone afgestaan.

Rennend naar het politiebureau

Vervolgens zijn beide jongens direct naar het politie bureau gerend. Agenten gingen meteen aan de slag en konden zeer eenvoudig via ‘Find my iPhone’ zien waar de dief naartoe was gegaan. Niet veel later is de man aangehouden.

Zoek mijn iPhone

Apple

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.