Geruchten voor firmware 3.0 op een rijtje

Redactie
15 maart 2009, 17:17
2 min leestijd
Geruchten voor firmware 3.0 op een rijtje

Nu het persevenement over iPhone firmware 3.0 nadert stapellen de geruchten over de nieuwe software zich op. Natuurlijk wordt er net als bij alle andere firmware geruchten weer gesproken over copy en paste, turn-by-turn navigatie, en de push notification. Maar nu zijn er eindelijk eens aanwijzingen voor deze geruchten, en er zijn een hoop andere geruchten waar we nog nooit eerder van gehoord hadden.

Premium App Store

Apple zou volgens verschillende bronnen plannen hebben om een premium App Store op te zetten. Deze App Store zou bedoeld zijn voor makers van grote games zoals Simcity en Super Monkey Ball. Deze games zakken nu door de vele fart apps (en andere onzin applicaties) weg uit de toplijsten van de App Store.

Door de grote games in een premium App Store te zetten zullen ze meer aandacht krijgen, en zullen er meer applicaties van verkocht gaan worden.  Wanneer je applicatie toegang zou kunnen krijgen tot deze premium App Store is niet bekend.

Eindelijk goede navigatie

In de iPhone 3G zit een gps chip. Hiermee zou je je dus kunnen navigeren, maar met de  applicatie Maps gaat dat nog niet altijd makkelijk. Dit komt omdat de kaart niet meedraait (géén turn-by-turn), en er zijn geen audio aanwijzingen.

Hier zou in firmware 3.0 wel eens verandering in kunnen gaan komen. De geruchten zijn ontstaan nadat de navigatie applicatie G-Map verdween uit de App Store. Sommige sites denken dat dit op vraag van Apple is gebeurd, omdat Apple volgens de sites in firmware 3.0 met eigen navigatiesoftware wil komen.

Als Apple dit daadwerkelijk gaat doen moeten ze ook nog een ander probleem in de software van de iPhone fixen: Als je op dit moment in het buitenland probeert gebruik te maken van GPS, dan werkt dit niet. Hiervoor moet je dataroaming aanzetten, maar dan ga je ook meteen gebruik maken van internet, terwijl er voor GPS verbinding helemaal geen internet nodig is.

MMS en modemfunctie via bluetooth en USB

Eerder schreven we al dat The Boy Genius binnen had gekregen dat het in firmware 3.0 eindelijk mogelijk wordt om te MMS’en met de de iPhone. En dat je in de nieuwe firmware kunt gaan tetheren via bluetooth en USB.

Of één of meer van deze geruchten ook daadwerkelijk uit gaat komen, dat hoor je aanstaande dinsdag om 18:00 in een iPhoned live verslag van het evenement.

Via: iPhonic (2)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's