Geruchten rondom de nieuwe iPhone 4G of iPhone HD

Redactie
30 maart 2010, 21:48
2 min leestijd
Geruchten rondom de nieuwe iPhone 4G of iPhone HD

Er zijn vandaag ineens heel veel geruchten over de nieuwe iPhone de wereld in gevlogen. Sommige geruchten waren zelfs zo hardnekkig aanwezig dat ze het nieuws op tv en radio zelfs haalden. Apple is natuurlijk weer bezig met de ontwikkeling van een nieuwe iPhone, want volgens de productcyclus zal er in juni weer een nieuwe versie van de populaire telefoon verschijnen. Vandaag is mogelijk de naam van de nieuwe iPhone naar buiten gekomen: De iPhone HD.

iPhone HD of iPhone 4G?

De nieuwe iPhone gaat volgens de website Daring Fireball ‘iPhone HD’ heten. Deze naam zou doelen op de betere resolutie van het scherm van het toestsel. De huidige resolutie is namelijk 480×320, en de nieuwe resolutie van de schermen gaat volgens de speculaties 960×640 worden. Deze nieuwe resolutie gaat ervoor zorgen dat het beeld mooier en duidelijker is.

Mensen denken ook nog steeds dat de nieuwe iPhone ‘iPhone 4G’ gaat heten. Dit lijkt ons minder waarschijnlijk, want 4G zou kunnen duiden op een 4G-verbinding. Deze verbinding is haast nog nergens te vinden, en dus lijkt het niet rendabel om elke iPhone met een 4G-chip te verkopen.

Apple A4-processor

De nieuwe iPhone wordt volgens de geruchten voorzien van een  Apple A4-processor. Deze processor is nu al in de iPad te vinden. Het is een erg snelle processor, namelijk 1GHz, en dit betekent dat de iPhone HD sneller gaat worden dan de iPhone 3GS. Deze processor-snelheid kan gebruikt worden voor de vertoning van HD-films, het draaien van zware, grafische applicaties en het spelen van ingewikkelde spellen.

Camera, multitasking en firmware 4.0

Naast de bovenstaande geruchten kwamen vandaag ook weer de ‘bekende geruchten’ aan bod. Er wordt weer gesproken over een 5 megapixel camera, multitasking en firmware 4.0. Al deze geruchten zullen waarschijnlijk waar zijn, want tot nu toe verbeterde Apple de camera in de nieuwste iPhones iets, en voegden ze minstens één belangrijke nieuwe functie toe aan een nieuwe firmware.

Wat verwachten jullie van de nieuwe iPhone? Klinkt het bovenstaande realistisch voor jullie, of verwachten jullie dat Apple zich niet gaat richten op ‘HD’ met de volgende iPhone?

Bron: iPhon.fr & iPhoneWorld

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's