Geruchten rondom de nieuwe iPhone 4G of iPhone HD
Redactie

Er zijn vandaag ineens heel veel geruchten over de nieuwe iPhone de wereld in gevlogen. Sommige geruchten waren zelfs zo hardnekkig aanwezig dat ze het nieuws op tv en radio zelfs haalden. Apple is natuurlijk weer bezig met de ontwikkeling van een nieuwe iPhone, want volgens de productcyclus zal er in juni weer een nieuwe versie van de populaire telefoon verschijnen. Vandaag is mogelijk de naam van de nieuwe iPhone naar buiten gekomen: De iPhone HD.

iPhone HD of iPhone 4G?

De nieuwe iPhone gaat volgens de website Daring Fireball ‘iPhone HD’ heten. Deze naam zou doelen op de betere resolutie van het scherm van het toestsel. De huidige resolutie is namelijk 480×320, en de nieuwe resolutie van de schermen gaat volgens de speculaties 960×640 worden. Deze nieuwe resolutie gaat ervoor zorgen dat het beeld mooier en duidelijker is.

Mensen denken ook nog steeds dat de nieuwe iPhone ‘iPhone 4G’ gaat heten. Dit lijkt ons minder waarschijnlijk, want 4G zou kunnen duiden op een 4G-verbinding. Deze verbinding is haast nog nergens te vinden, en dus lijkt het niet rendabel om elke iPhone met een 4G-chip te verkopen.

Apple A4-processor

De nieuwe iPhone wordt volgens de geruchten voorzien van een  Apple A4-processor. Deze processor is nu al in de iPad te vinden. Het is een erg snelle processor, namelijk 1GHz, en dit betekent dat de iPhone HD sneller gaat worden dan de iPhone 3GS. Deze processor-snelheid kan gebruikt worden voor de vertoning van HD-films, het draaien van zware, grafische applicaties en het spelen van ingewikkelde spellen.

Camera, multitasking en firmware 4.0

Naast de bovenstaande geruchten kwamen vandaag ook weer de ‘bekende geruchten’ aan bod. Er wordt weer gesproken over een 5 megapixel camera, multitasking en firmware 4.0. Al deze geruchten zullen waarschijnlijk waar zijn, want tot nu toe verbeterde Apple de camera in de nieuwste iPhones iets, en voegden ze minstens één belangrijke nieuwe functie toe aan een nieuwe firmware.

Wat verwachten jullie van de nieuwe iPhone? Klinkt het bovenstaande realistisch voor jullie, of verwachten jullie dat Apple zich niet gaat richten op ‘HD’ met de volgende iPhone?

Bron: iPhon.fr & iPhoneWorld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • jarno

  Heb ik net een 3Gs binnen gehaald 🙁

 • Tan

  Ja dat grapje flikt apple elk jaar weer..en nu zit ik aan een 2-jarig abonnement vast

 • Jan

  Dat kon je verwachten 😉 Juni is altijd de maand van de nieuwe iPhone. Bij Apple valt het nog mee, maar bij Samsung brengen ze volgens mij elke 2 maanden een ‘betere’ telefoon uit. Dan heb je na twee maanden al een telefoon die ‘achterhaald’ is.

 • Claudia

  Ik hoop dat er toch zeker ook een flitser op zit. De 3gs maakt op zich al prima foto’s maar ‘s avonds net iets te donker. Heb gisteren mijn huidige provider gebeld (niet T mobile) zij vertelden mij dat zij de nieuwe Iphone wellicht eind vh jaar gaan leveren. Dus einde aan het alleen recht van houwtje-touwtje provider!!!

 • Robbie

  we shall see… in juli lopen de meeste T-mobile abo’s af..
  en wellicht hebben we dan eindelijk een provider voor het uitkiezen..

 • Applefreak

  Ik heb uit zeer betrouwbare bron dat Apple morgen bekend gaat maken dat de nieuwe iPhone 3D gaat heten en dat het dus een 3D scherm krijgt waarvoor je geen bril nodig hebt. Morgen hopelijk meer details.

 • Jan van Kampen

  @Applefreak

  Whahaha … zou ook kunnen, al vind ik de iPhone HD geloofwaardiger 😉

 • Martijnluka

  Iphone HD 😀 Kwijl kwijl … ik zal hem alleen nooit bezitten want kocht een 3gs op release datum ( 26 jun 09 ). Ach aangezien apple toch elk jaar rond juni een nieuwe iphone uitbrengt wacht ik wel tot juni 2011 want ik ben nog steeds helemaal gek met mijn gejailbraikte 3gs 😀

 • djeeten

  het is allemaal leuk en aardig.. maar heeft iemand enig idee wanneer Apple de feiten gaat introduceren? is er niet binnenkort zo’n dagje waar iemand een verhaal doet en waar de nieuwste producten getoond worden?

 • MaxDW

  Volgens mij zal de nieuwe keynote van apple niet voor 3 april verschijnen aangezien de iPad op 3 april overal verkrijgbaar is dan. Ik denk dat apple meer midden/eind april zal informatie onthullen aangezien zij hun marketing nog eerst tenvolle op de iPad willen storten.
  3D iphone is volgens mij onmogelijk en dan zeker zonder brilletje. iphone HD klinkt zeer geloofwaardig!

 • maarten

  ik hoop een langere batterijduur… enigste echte minpunt van dit fantastische apparaat. (Van mij mag de iphone dikker worden als de batterij daardoor langer mee zou gaan…)

 • Spiritsoul

  Dus het wordt 2x zo groot? Dit kan je toch geen (i)Phone meer noemen? Dit past toch niet in je broekzak.

 • Jan

  Nee, 2x zoveel pixels op het zelfde oppervlakte waardoor je beeld scherper wordt 😉

 • Bianca

  als ze nou ook zo bijdehand zijn om er een flitser in te maken!

 • Geekie

  Geweldig om te horen allemaal, zeker weten!!!! Maar uhhh…….hoe zit ‘t met de prijs, ik wil liever niet dat er zoveel features op gegooid worden dat hij nog duurder wordt. De iphone is nou al niet de goedkoopste, maar duurder kan me portemonee echt niet aan:D

 • jaka

  nou moet je luisteren. iphone 4g duid niet aan op een 4g verbinding, net zoals de 3g dat niet was of de 2g. de 3g, of 4g of 2g duid op : 2generation, 3 generation of 4th generation.

  mvg

 • hassan

  Hoe duur zal het gaan kosten

 • ijsbrand

  het is nu al 8 mei en er is nog niks officieels bekend.:(
  het enige dat bekend is over de nieuwe iphone is het design wat door gizmodo bekend is gemaakt.
  ik ben bang dat ie pas later dit jaar wordt verkocht…

 • David

  ja je moet ook gewoon abbo nemen voor 1 jaar en daarna een sim-only abbo neme, veel goedkoper!

 • Enzio

  Als het goed is hoeven we nog maar een paar dagen geduld te hebben voordat de 4G aangekondigd wordt.
  Op 7 juni is de World Wide Developer Conference, waar hoogstwaarschijnlijk de langverwachte opvolger zal worden geïntroduceerd!

  aftellen! 😀

 • lul

  wat zijn jullie lame zeg -_-‘