Gerucht: Personal Hotspot nieuwe functie in iOS 4.3
Redactie

Gisteren is de Verizon iPhone met CDMA-antenne aangekondigd door Apple. Deze iPhone verschilt in een aantal opzichten van de iPhone 4 die in Nederland wordt verkocht. Zo is bijvoorbeeld het ontwerp van de antenne anders, zodat deze telefoon geen last heeft van de antenneproblemen. Ook is het met deze telefoon mogelijk om met iOS een hotspot te maken.

Personal Hotspot ook in iOS 4.3?

Met de hotspot kan je maximaal vijf apparaten voorzien van internet die de telefoon ontvangt via het mobiele netwerk. Deze functie maakt een USB dongle vaak overbodig als je op reis bent. Verizon gaat deze functie naar verwachting gratis aanbieden om te concurreren met AT&T.

Het gerucht gaat de ronde dat ‘Personal Hotspot’ ook op de andere iPhones geïntroduceerd gaat worden. Mogelijk moet je extra gaan betalen voor deze functie als jouw provider liever niet heeft dat je deze functie gebruikt.

Jailbreak

Enige tijd geleden lanceerde Apple een andere tethering-manier. Deze functie werd door de meeste providers direct uitgeschakeld omdat ze niet wilden dat klanten hier gebruik van gingen maken. iPhone-gebruikers met een jailbreak konden tethering echter makkelijk activeren, waardoor ze het mobiele internet toch nog konden doorsluizen naar hun laptop. Naar verwachting zal dit ook gebeuren met ‘Personal Hotspot’ als deze functie door providers wordt geblokkeerd.

Via iPhoneHellas

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.