Uitleg: Nieuwe iPhone wordt al getest
Redactie

De ontwikkelaar van iBart zegt iets vreemds gezien te hebben in de statistieken van zijn applicatie. Toen hij aan het kijken was wat voor gebruikers zijn applicatie had, zag hij staan dat één van zijn gebruikers een iPhone met het modelnummer 3,1 had. Als dit werkelijk zo is, betekent het dat ergens ter wereld een nieuwe iPhone getest wordt.

Vorige week schreven we hier al een berichtje over, maar uit de reacties die ik van lezers heb gehoord, waren er nog vraagtekens bij sommigen. Sommigen vroegen mij wat er nieuw was aan ‘3,1’ want deze firmware is toch al een tijdje te downloaden?

Het verschil tussen modelnummer en firmware-versie

Het modelnummer is niet het zelfde als de firmareversie. Het modelnummer van een iPhone is een vast getal dat aangeeft welke iPhone het is. De iPhone 3GS heeft bijvoorbeeld het modelnummer 2,1. Dit nummer geeft dus aan hoe nieuw je iPhone is.

Nieuwe iPhone

Het is heel realistisch dat Apple al bezig is met de nieuwe iPhone. Elk jaar brengt het bedrijf namelijk een nieuw toestel uit. Dit toestel moet natuurlijk vantevoren ontwikkeld en getest worden. Binnenkort zal de nieuwe iPhone waarschijnlijk in het geheim geproduceerd gaan worden omdat er anders niet genoeg toestellen zijn tijdens de lancering.

Wat denken jullie dat de nieuwe functies van het apparaat gaan worden?

Bron: iPhoneAlley