Gerucht: Nieuwe iPhone krijgt aanraakgevoelige achterkant
Redactie

Er gaan de laatste tijd veel geruchten de ronde over de nieuwe iPhone 4G. Een opvallend gerucht over het nieuwe toestel gaat over een aanraakgevoelige achterkant. De achterkant wordt hiermee een verlengde van scherm. Het zou dus mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld met je vinger op de achterkant te scrollen.

Ervaringen Apple met Magic Mouse

Apple zou voor de nieuwe functie gebruik maken van de technieken die in de Magic Mouse verwerkt zijn. Deze muis heeft bovenop een zeer groot aanraakgevoelig vlak. Dit vlak kan precies registreren waar je je vingers neerzet. Het maakt net als de iPhone gebruik van de multi-touch technieken.

Mogelijke toepassingen van aanraakgevoelige iPhone

Er zijn honderden toepassingen voor een aanraakgevoelige iPhone-achterkant te bedenken. Met een dergelijke techniek kan je bijvoorbeeld foto’s doorbladeren zonder dat je met je vinger op het scherm hoeft te komen. Een andere toepassing is bijvoorbeeld het zoomen in safari met de ‘double tap’. Dit kan je met deze techniek doen met je wijsvinger achterop je iPhone.

Natuurlijk is dit nog maar een gerucht, maar het lijkt allemaal wel haalbaar. De technieken en het idee zijn er, nu het eindproduct nog. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe iPhone 4G, schrijf je tevens in voor onze iPhone nieuwsbrief.

Bron: iPhoneAlley

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.