Gerucht: ‘Apple komt met kleiner toestel naast iPhone 6S en 6S Plus’

Rutger Otto
26 maart 2015, 10:11
2 min leestijd
Gerucht: ‘Apple komt met kleiner toestel naast iPhone 6S en 6S Plus’

Apple zou dit jaar niet twee, maar drie nieuwe iPhones willen uitbrengen. Naast een 4,7-inch iPhone 6S en een 5,5-inch iPhone 6S Plus moet er ook weer een model van 4-inch op de markt verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

De kleine iPhone 6C

Dat blijkt althans uit een bericht van DigiTimes, dat een tip kreeg van ‘bronnen uit de industrie’. De geruchten van een kleinere iPhone doen al sinds december van vorig jaar de ronde en zijn dus met een korrel zout te nemen. Daarnaast heeft DigiTimes het niet altijd aan het juiste eind wat betreft Apple voorspellingen, al kwam de Taiwanese site eerder wel met goede informatie over de nieuwe iPads, MacBooks en de Apple Watch.

“Apple brengt in de tweede helft van 2015 drie nieuwe iPhones uit”, zo schrijft DigiTimes. “Een iPhone 6S, een iPhone 6S Plus en een 4-inch iPhone 6C.” Het kleine toestel zou daarmee de opvolger worden van de iPhone 5C. Naar verwachting wordt het 4-inch apparaat dan het budgetmodel in de serie, zoals de iPhone 5C dat ook was. Wellicht krijgt de iPhone 6C eveneens een gekleurde plastic behuizing.

kleine iphone 6c

Meer iPhones, meer keuze

Het is niet ondenkbaar dat Apple weer een kleinere telefoon uitbrengt. Hoewel Tim Cook eerder nog zei dat de grotere iPhones voor een enorm aantal nieuwe klanten hebben gezorgd (waarvan er veel overstapten van Android-toestellen), zei hij ook dat verschillende plekken ter wereld van verschillende formaten iPhones houden. Om die reden zou een derde model de klant nog meer keuze geven, voor als ze de iPhone 6 te groot vinden.

Apple zal de nieuwe iPhones waarschijnlijk in september aankondigen. Volgens geruchten worden de iPhone 6S en iPhone 6S Plus voorzien van Force Touch, de drukgevoelige technologie die ook in de Apple Watch en de nieuwe MacBook zit.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu