Gerucht: JailbreakMe 3.0
Redactie

De iPad 2 is nog steeds untethered te jailbreaken. Al enkele weken zijn hier verschillende hackers mee bezig, maar het blijkt erg lastig te zijn. Toch lijkt er vandaag een jailbreak voor het apparaat vrij te komen. Comex schijnt weer bezig te zijn geweest met pdf-bestanden. Dit betekent dat je je iPad 2 niet eens hoeft te verbinden met je computer om het apparaat te jailbreaken.

Gemodificeerde pdf-bestanden

In het verleden was het mogelijk om iedere iPhone en iPod touch te jailbreaken met een gemodificeerd pdf-bestand dat op jailbreakMe.com te vinden was. Het iDevice wordt op deze manier door een kwetsbaarheid in de pdf-lader gejailbreakt. Het lijkt er op dat Comex weer een nieuwe kwetsbaarheid heeft gevonden in deze pdf-lader, want jailbreakMe.com toont sinds kort een afbeelding van een piste met een pdf-bordje.

“This is big.”

Op internet is nog een afbeelding te vinden. Op deze afbeelding staat “This is big.” met een link naar het twitter-profiel van Comex. Deze afbeelding is echter zelf makkelijk te maken, en dus twijfelen we aan de echtheid van deze afbeelding.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.