Gerucht: iPhone OS wordt na vanavond iOS

Redactie
8 april 2010, 15:12
1 min leestijd
Gerucht: iPhone OS wordt na vanavond iOS

Vanavond geeft Apple weer een keynote. Deze keer gaat het volgens de uitnodiging helemaal over firmware 4.0. Er is een grote kans dat Apple deze firmware een andere naam gaat geven, want op dit moment is de naam nogal verwarrend. De firmwares voor de iPhone, iPod Touch en iPad heten namelijk ‘iPhone OS’ op dit moment. De nieuwe naam voor het OS zal volgens de oude én nieuwe geruchten ‘iOS’ zijn.

De verwachte nieuwe naam is veel duidelijker dan de oude naam. Het klopt dat de firmwares van de iPhone, iPod Touch en iPad allemaal op de zelfde scrips zijn gebaseerd, maar Apple had dit nooit ‘iPhone OS’ moeten noemen. Het brengt sommige mensen erg in verwarring als er staat dat er op hun iPad ‘iPhone OS 3.2’ staat geïnstalleerd.

Januari 2010

Dit is geen nieuw gerucht. In januari 2010 schreven we ook al over deze naam. Toen beweerde iemand zelfs een foto gemaakt te hebben van een bord met de tekst ‘iOS’ erop. Dit bleek achteraf een bewerkte foto te zijn. Toch was dit gerucht toen al niet op niets gebaseerd, want op dit moment spreken veel websites nog steeds over dit gerucht.

Categorieën: Geruchten, iOS
Spotlights: Apple, Firmware, Gerucht, Keynote

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's