Placeholder
Redactie

iPhone_2.0_binnekortVolgens de bronnen van iPhone Atlas is het dit weekend al mogelijk om het nieuwe iPhone OS (1.2) te verwachten.

De update is officieel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die deelnemen aan Apple’s iPhone Developer Program van $99,-. Ook bedrijven die de software voor zakelijke doeleinden testen beschikken al hierover.

Om iPhone OS 1.2 beta te kunnen installeren en gebruiken heb je eigenlijk een digitale handtekening van Apple nodig. Een hackersteam is er al in geslaagd om een manier te vinden, waarmee je deze OS kunt installeren zonder een digitale handtekening.

De hackersteam gebruikt hierbij Pwnage. Met Pwnage is het mogelijk een niet-gesigneerde code te draaien en de nieuwe firmware iPhone OS 1.2 installeren. Bij iPhones die al unlocked zijn blijft de telefoonfunctie na de installatie gewoon werkend. Als je de officiele pre-release vesie van OS 1.2 installeert zul je regelmatig een nieuwe versie van de software moeten installeren. Zodra je dit niet doet dan wordt je Apple iPhone gedeactiveerd. Het is nog niet zeker of dit ook bij de “gehackte” versies zo is. iPhone Atlas vermeldt niet welke bronnen zij hebben geraadpleegd om te weten dat we dit weekend al een gelekte versie van iPhone OS 1.2 kunnen verwachten.

Bron: iPhone Atlas & iPhoneclub

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.