De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: krijgt de iPhone een flexibel oled-scherm in 2018?

Rutger Otto
25 juni 2015, 14:13
2 min leestijd
Gerucht: krijgt de iPhone een flexibel oled-scherm in 2018?

Zuid-Koreaanse display-fabrikanten proberen Apple over te halen om flexibele oled-schermen in toekomstige iPhones te bouwen, maar voorlopig zien we ze niet terug in de winkels.

Lees verder na de advertentie.

iPhone oled-scherm

Het gerucht komt van BusinessKorea. Volgens bronnen zou Apple toekomstige toestellen graag van oled-schermen voorzien in plaats van de IPS-displays die nu in iPhones te vinden zijn. Daarmee zouden zaken als dikte, helderheid en kleuren namelijk beter worden in iPhones.

“Het is goed mogelijk dat de eerste iPhone met oled in 2018 wordt geïntroduceerd”, zegt een bron. “Apple’s top-producenten zijn er al mee bezig.” Daarmee wordt gerefereerd aan Samsung en LG Display, de vermeende makers van Apple Watch-schermen die wel oled zijn.

video iphone 6

Betere displays

Dat Apple oren heeft naar oled, liet ontwerper Jony Ive eerder dit jaar al ontvallen in zijn profiel van The New Yorker. “Als ik op de thuisknop druk, gaat het hele scherm aan”, zei hij. “Dat voelt heel, heel ouderwets.” Volgens Ive gebruikt Apple een techniek in het display van de iPhone 6 waarmee zwart op het scherm er donkerder uitziet dan voorheen.

Het gebruik van oled zou er echter voor zorgen dat zwarte pixels gewoon uitgeschakeld worden. Op die manier heb je écht zwart op het beeldscherm en is het display energiezuiniger.

In het artikel van BusinessKorea wordt ook aangehaald dat oled-schermen flexibel kunnen zijn. De mogelijkheid dat we ooit een kromme iPhone krijgen wordt daarmee dus niet uitgesloten. In het verleden heeft Apple patenten ingediend rond flexibele schermen, bijvoorbeeld om het display in de schermranden te laten overlopen.

Korreltje zout

Dit soort berichten zijn echter wel koffiedik kijken, want voorlopig weten we niet eens hoe de iPhone 6S van dit jaar eruit komt te zien (als hij al iPhone 6S gaat heten). De komende jaren kan er nog enorm veel gebeuren waardoor de iPhone er anders uit komt te zien dan dat we nu verwachten. De tijd zal het leren.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen