Gerucht: iPhone Nano nu wel in ontwikkeling
Redactie

Er gaan al jaren geruchten de ronde over een zogenaamde ‘iPhone Nano’. Deze kleinere, goedkopere iPhone zou volgens deze geruchten ook de minder welvarende mensen in staat moeten stellen om een technisch hoogstandje in handen te krijgen. Tijdens een Keynote heeft Apple ontkend bezig te zijn met de ontwikkeling van deze iPhone, maar Bloomberg trekt zich hier niets van aan.

Bloomberg zegt bronnen te hebben die de ontwikkeling van de kleinere iPhone bevestigd hebben. Deze iPhone gaat volgens deze bronnen ongeveer 200 dollar kosten. Deze kosten zullen mensen eerder over de streep trekken om een iPhone aan te schaffen, want providers kunnen deze telefoon zelfs gratis weggeven bij een goedkoop abonnement.

Marktaandeel

Apple begint marktaandeel te verliezen op de wereldwijde smartphone-markt. Vooral Android-telefoons worden erg vaak verkocht tegenwoordig. De groei van Android is vooral te danken aan de producenten van de telefoons. Deze producenten houden de prijs van de toestellen namelijk erg laag om met Apple te kunnen concurreren. Een goedkopere iPhone (Nano) zou dus wel eens roet in het eten kunnen gooien bij Google Android.

Let op: Er zijn al jaren lang geruchten over een iPhone Nano. Tot nu is er nog geen één keer een bewijs geleverd van de ontwikkeling van deze telefoon. Ook dit keer zijn er geen harde bewijzen geleverd door Bloomberg.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.