Gerucht: iPhone firmware 4.0 ondersteunt multitasking

Op dit moment gaat er een zeer groot gerucht de ronde over multitasking. Apple zou dit gaan introduceren in firmware 4.0. Het zou hier niet alleen de firmware voor de iPad aangaan, maar ook die van de iPhone en de iPod Touch. Veel mensen vragen sinds de lancering van de eerste iPhone al om deze functie, en dus zullen heel veel mensen tevreden zijn met firmware 4.0 als dit werkelijkheid gaat worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wat is multitasking?

Multitasking is een functie waarmee je meerdere toepassingen tegelijk kan gebruiken. Een voorbeeld hiervan is alles wat je met je computer doet. Terwijl je bijvoorbeeld aan het surfen bent op het web kan je ondertussen even je mail bekijken, muziek aanzetten en even een tweet plaatsen.

Veel mensen vragen al erg lang om deze functie voor de iPhone. Als Apple deze functie in de firmware inbouwt kan je bepaalde applicaties aan laten staan, waardoor je ze niet telkens hoeft af te sluiten als je even iets anders wilt doen. Dit bespaart erg veel tijd en stress.

Apple heeft op dit moment nog geen multitasking in de officiële firmware gebouwd omdat het proces een zeer negatief effect heeft op de batterij. Als je een ‘zware’ applicatie de hele dag aan laat staan is je batterij binnen een mum van tijd op. Dit wil Apple voorkomen, en dus bieden ze het niet officieel aan.

Multitasken met een jailbroken iPhone

Er zijn al verschillende amateur-ontwikkelaars die een poging hebben gedaan om multitasking naar de iPhone te halen. Een voorbeeld van zo’n project is Backgrounder. Deze modificatie stelt je in staat één of meerdere applicatie aan te laten staan terwijl je iets anders aan het doen bent. Backgrounder is gratis te downloaden via Cydia.

Bron: Automatiseringgids

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.