De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple onderzoekt nieuwe 3D Touch-mogelijkheden voor iPhone 8’

Rutger Otto
22 januari 2017, 10:00
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt nieuwe 3D Touch-mogelijkheden voor iPhone 8’

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dit jaar nieuwe ontgrendelingsmethoden voor de iPhone 8 én mogelijk nieuwe 3D Touch-technologie.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 3D Touch

Het duurt nog ruim een half jaar voordat Apple überhaupt iets over de nieuwe iPhone bekend maakt, maar her en der duiken al geruchten op. Ming-Chi Kuo, de betrouwbare Apple-analist, stuurde een brief naar investeerders met verwachtingen van de nieuwe iPhone.

Zo vervangt Apple mogelijk zijn huidige 3D Touch-technologie met een volgende versie. “Apple schakelt wellicht over naar een nieuwe sensor die 3D Touch gevoeliger maakt”, stelt Kuo. De analist verwacht daarnaast een flexibel OLED-scherm dat de hele voorkant van het toestel vult. De Touch ID-sensor komt dan in het scherm te liggen.

iphone se als eerste smartphone

Gezichtsherkenning

Kuo denkt dat de vingerafdrukscanner ‘uiteindelijk vervangen wordt door een systeem dat gezichten herkent’. Dat zal in de iPhone 8 misschien nog niet gebeuren, al zet Apple enkele stappen in de richting. Er zijn echter nog wat technische obstakels die opgelost moeten worden.

“Afgaande op de patenten die Apple in handen heeft voor biometrische herkenning, denken we dat Apple eerder richting een scanner voor het gezicht gaat dan een scanner voor de iris”, schrijft Kuo. “Er zijn voor deze herkenningstechnologie nog wel enkele drempels, waaronder algoritmes, hardware-ontwerp en een ingebouwde database voor verificatie en authenticatie.” Deze zaken hebben tijd nodig voor ontwikkeling. Tot dan zou een combinatie van Touch ID en gezichtsherkenning ingezet kunnen worden als extra beveiliging – bijvoorbeeld bij betalingen.

iPhone 8 geruchten

Het is nog maar de vraag of dit jaar nog niet te vroeg is, maar Kuo lijkt er zeker van dat Apple de komende tijd zal investeren in dit soort beveiligingsopties. Verder wordt voor de iPhone 8 onder meer een geheel nieuw design verwacht, met aan de voor- en achterkant glas, met daar tussen een stalen frame. Verder wordt draadloos opladen wellicht ondersteund en krijgt de camera augmentedreality-toepassingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen