Gerucht: iPhone 5S gaat je vingerafdruk herkennen
Wouter Nijsen

De iPhone 5S krijgt mogelijk een vingerafdrukscanner en de ondersteuning om via Near Field Communication, de technologie die onder andere in veel Android-toestellen en de OV-chipkaart wordt gebruikt, met andere apparaten te verbinden.

Dat meldt de Chinese krant China Times op basis van de inkoop van de Taiwanese chipfabrikant Chipbond. Volgens de krant levert dit bedrijf aan Apple chips voor onder andere het touchscreen, maar ook voor een vingerafdrukscanner en de ondersteuning van NFC. De twee nieuwe toevoegingen zouden elkaar moet aanvullen: zo biedt de vingerafdrukscanner genoeg beveiliging voor het gebruik van NFC.

iPhone 5S: vingerafdrukscanner & NFC?

De geruchten omtrent een vingerafdrukscanner gaan al langer in de rondte. Apple nam vorig jaar het mobiele beveiligingsbedrijf AuthenTec over, waarna het bedrijf mogelijk de publieke verkoop van zijn vingerafdrukscanner stop gaat zetten om zich volledig op Apple te focussen. Ook de normaliter betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities denkt dat de iPhone 5S een vingerafdrukscanner krijgt.

Het gerucht dat de iPhone eindelijk NFC gaat ondersteunen, is al veel ouder. De meeste Android-toestellen kregen ongeveer twee jaar geleden NFC, maar tot op heden is daar in Nederland nog maar weinig functionaliteit voor. NFC zou gebruikt kunnen worden om af te rekenen, in te checken of een actie te activeren met je smartphone. Zo kun je in Amerika via de Paypal-app al met NFC betalen. Het is niet onlogisch dat Nederlandse smartphonegebruikers binnen enkele jaren via NFC en de app van hun bank bij een winkel kunnen afrekenen. Een ingebouwde vingerafdrukscanner zou dan een logische stap om de beveiliging te garanderen zijn.

Via: Macrumors

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.