Gerucht: iPhone 3GS krijgt geen iOS 5

Redactie
25 mei 2011, 18:48
1 min leestijd
Gerucht: iPhone 3GS krijgt geen iOS 5

Volgens de Russische blogger Murtazin zal iOS 5 niet gaan werken op de iPhone 3GS. iOS 5 wordt nu door Apple getest en zal deze zomer zijn eerste beta’s uitbrengen waarna de update van het besturingssysteem in het najaar te downloaden is. De iPhone 3GS zal waarschijnlijk geen deel gaan uitmaken van de devices die de juiste specificaties hebben voor iOS 5.

Toen in de zomer van vorig jaar de iPhone 4 en iOS 4 uitkwamen was direct al duidelijk dat de originele iPhone de software niet kon draaien. De firmware kon wel geïnstalleerd worden op de iPhone 3G maar functies als multitasking werden geblokkeerd. iOS 4.2.1 is de laatste versie van het besturingssysteem die ondersteund wordt door de eerste iPhone in Nederland.

Onduidelijk is dus of de iPhone 3GS ook deel zal gaan uitmaken van de devices die iOS 5 kunnen draaien. Na een berekening van Macstories blijkt dat een toestel meestal twee tot tweeënhalf jaar de nieuwste firmware ondersteunt. Uit eerdere geruchten bleek dat iOS 5 wel getest wordt op de iPhone 3GS. De uitslag van deze tests horen we begin juni op het WWDC.

Lees verder na de advertentie.

Categorieën: Devices, iOS
Thema: WWDC
Device: iPhone 3GS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 3GS
Apple iPhone 3GS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen