Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Gerucht: iPad Pro 2022 kan draadloos opladen met MagSafe

Mike Peek
15 januari 2022, 12:23
2 min leestijd
Gerucht: iPad Pro 2022 kan draadloos opladen met MagSafe

De aankomende iPad Pro 2022 kan mogelijk draadloos opladen. Apple zou het logo op de achterkant van de tablet groter willen maken, zodat er een MagSafe-lader op past.

Lees verder na de advertentie.

‘Draadloos opladen mogelijk op iPad Pro 2022’

Je iPhone kun je al jaren op een draadloze lader leggen, maar de iPad kan nog altijd niet zonder kabeltje. Daar komt dit jaar mogelijk verandering in. Volgens 9to5Mac krijgt de iPad Pro 2022 ondersteuning voor draadloos opladen. Het Apple-logo op de achterkant zou groter en van glas worden, zodat je er een magnetische MagSafe-lader op kunt klikken.

Omdat iPads zwaarder zijn dan iPhones krijgt de tablet waarschijnlijk sterkere magneten. Dat moet voorkomen dat de MagSafe-puck losschiet. De oplaadsnelheid zou hoger liggen dan bij de iPhone. Vermoedelijk kun je overigens ook een normale draadloze Qi-oplader gebruiken met de iPad Pro 2022.

iPad Pro 202 draadloos opladen

Eerdere geruchten zeiden dat de volgende iPad Pro een volledig glazen achterkant zou krijgen. Daar lijkt Apple toch van af te zien. Het bedrijf maakt zich volgens 9to5Mac maken over de stevigheid van een dergelijke tablet. Op het glazen logo na zou de volgende iPad Pro gewoon weer van aluminium zijn gemaakt.

Dit moet je weten over de iPad Pro 2022

Waarschijnlijk brengt Apple weer twee varianten uit van de nieuwe iPad Pro: een 12,9 inch-model en een kleinere 11 inch-variant. Die laatste krijgt mogelijk net als zijn grotere broer een mini-led-scherm. Dat zorgt voor een hoger contrast en betere zwartwaardes. Daarnaast draaien de tablets vermoedelijk op de M2-chip die we ook in de MacBook Air 2022 verwachten. Ze zouden ook een grotere batterij krijgen.

Wanneer Apple de iPad Pro 2022 aankondigt, is nog niet duidelijk. Dat zou al dit voorjaar kunnen zijn, maar ook pas in de herfst.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste iPad-geruchten? Download dan de iPhoned-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu