Gerucht: In-app abonnementen vanaf iOS 4.3

Redactie
2 februari 2011, 19:54
1 min leestijd
Gerucht: In-app abonnementen vanaf iOS 4.3

Zojuist is in Amerika ‘The Daily’ gepresenteerd. The Daily is een krant die alleen uitgegeven gaat worden op de iPad. Deze krant kost slechts 79 cent per week. De ontwikkelaars en uitgevers lieten in de presentatie een nieuwe functie van iOS doorschemeren: In-app abonnementen. Mogelijk wordt deze functie over twee weken al geïntroduceerd.

In-app abonnementen

Op dit moment zijn ontwikkelaars aangewezen op in-app aankopen als ze een item binnen hun applicatie willen verkopen. Dit systeem kent enkele nadelen, waardoor het bijna ongeschikt is voor de verkoop van kranten en tijdschriften. De nieuwe in-app abonnementen moeten deze verkoop makkelijker gaan maken. Via één enkele transactie blijft de connectie met bijvoorbeeld kranten-database één maand open. Na die tijd kan je weer een nieuw abonnement afsluiten om verder te kunnen lezen.

Lanceerdatum iOS 4.3

The Daily wordt deze eerste twee weken gratis aangeboden door Verizon. Mogelijk hebben de ontwikkelaars dit ingepland zodat er na twee weken een update kan worden gepubliceerd met de nieuwe in-app abonnementen. Dit kan dus een grote aanwijzing zijn voor de lanceerdatum van iOS 4.3.

Categorie: iOS
Spotlight: Kopen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's