Gerucht: ‘iCloud’ is de naam van het nieuwe MobileMe
Redactie

Vorige week is aan het licht gekomen dat Apple ‘iCloud.com’ heeft gekocht. Al maanden lang gaan er geruchten de ronde dat Apple bezig is met een webdienst voor iOS en Max OSX. De registratie van het domein iCloud.com doet iedereen direct aan deze geruchten denken, want de term ‘Cloud’ wordt vaak gebruikt voor webdiensten die samenwerken met verschillende platformen.

MobileMe, maar dan anders

Op dit moment heeft Apple MobileMe om iOS-, Windows en Mac-gebruikers foto’s, video’s, websites, mails en contacten op te laten slaan. Deze dienst zorgt ervoor dat alle informatie altijd up-to-date is op alle platformen waar je bent ingelogd met je MobileMe-gegevens. Naar verwachting zal iCloud dit allemaal overnemen. Daarnaast zou het mogelijk moeten gaan worden om al je muziek bij deze dienst op te slaan.

Het is nog niet bekend wanneer iCloud precies geïntroduceerd gaat worden, maar men verwacht dat dit zal gebeuren tijdens het WWDC in juni. Natuurlijk is alle informatie uit dit artikel gebaseerd op geruchten en speculaties, maar op dit moment lijkt niemand meer te twijfelen aan een nieuwe webdienst van Apple. Het is dus voor velen niet meer de vraag ‘of’, maar ‘wanneer’ het komt.

Bron Macrumors

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.