Gerucht: Draadloos synchroniseren
Redactie

Aankomende woensdag komt Apple weer met een nieuwe keynote over de nieuwste producten, software en diensten. Dit is aanleiding om enkele geruchten over de aankondigingen te bespreken. Één van deze geruchten gaat over draadloos synchroniseren. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat Apple dit gaat introduceren met de komst van iOS 4.1.

Licenties en afspraken

Apple heeft nog geen toenadering gezocht tot de grote platenlabels. Er zijn dus ook nog geen licenties of afspraken veranderd. Dit betekent dat het theoretisch onmogelijk is dat Apple muziek gaat verkopen via de browser. Toch zijn veel mensen er wel zeker van dat Apple iets met iTunes gaat doen op internet. Draadloos synchroniseren zou een serieuze optie kunnen zijn.

Op dit moment heeft Apple ‘Home Sharing’ in iTunes staan. Hiermee kan je je bibliotheek draadloos delen met een andere computers die in jouw bezit zijn. Deze techniek zou Apple in principe kunnen uitbreiden naar de iPhone, iPod Touch en iPad voor kleine synchronisaties. Hierdoor hoef je niet meer je toestel met de computer te verbinden om één nieuw album op je apparaat te zetten.

Bron: TopicFire

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.