Gerucht: Betaalde updates voor applicaties

Redactie
5 maart 2010, 17:41
1 min leestijd
Gerucht: Betaalde updates voor applicaties

Apple is misschien bezig met het ontwikkelen van een systeem voor betaalde updates in de App Store. Als er een dergelijk systeem komt kunnen ontwikkelaars gebruikers laten betalen voor een update. Veel ontwikkelaars zullen hier blij mee zijn, want op dit moment halen sommigen rare dingen uit om mensen te laten betalen voor een update.

Lees verder na de advertentie.

Tweetie

De Twitter-applicatie Tweetie is een voorbeeld hiervan. De ontwikkelaar van de populaire applicatie wilde de grote update naar Tweetie 2 niet gratis aanbieden. Om toch geld te ontvangen heeft de ontwikkelaar Tweetie uit de App Store moeten halen, en Tweetie 2 toe moeten voegen aan de App Store.

TomTom

De betaalde updates zullen ook voor TomTom interessant zijn. Op dit moment is het nog onbekend hoe TomTom geld gaat vragen voor kaart-updates, want de applicatie staat nog geen jaar in de App Store. Het is dus niet ondenkbaar dat Apple het systeem voor betaalde updates binnenkort gaat introduceren om alle ontwikkelaars tegemoet te komen.

De mogelijke nieuwe functie is ontdekt via iTunes. Een bezoeker van TUAW kreeg de bovenstaande melding toen hij een applicatie probeerde te updaten. Dit kan een fout zijn in de accountinstellingen, maar velen zijn ervan overtuigd dat dit het nieuwe systeem al is.

Bron: TUAW

Categorie: Geruchten
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's