Gerucht: Apple’s goedkope iPhone krijgt 4 inch scherm
Wouter Nijsen

De goedkope iPhone krijgt geen 4.5 inch-scherm, maar een normaal 4 inch-scherm waar ook de iPhone 5 gebruik van maakt. Dat denk Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities en Apple-expert, die al vaker toekomstige producten van Apple juist heeft voorspeld.

De geruchten omtrent een goedkopere iPhone gaan al langer in de rondte. De budget iPhone zou van plastic zijn dat Apple volgens Kuo met glasvezel vermengt. Hierdoor wordt het materiaal sterker, duurzamer en lichter dan de meeste smartphones.

Goedkope iPhone krijgt 4 inch-scherm

Volgens Kuo ligt de dikte van de behuizing van de goedkope iPhone ergens tussen de 0.4 en 0.6 millimeter. Dat is dunner dan de gemiddelde plastic behuizing die veelal ongeveer 0.7 tot 1 millimeter dik is. Apple schijnt Foxconn voor de nieuwe plastic behuizingen in te schakelen, waarna het Taiwanese bedrijf de smartphone ook fabriceert.

Kuo is ook van mening dat de goedkope iPhone in verschillende kleuruitvoeringen op de markt komt, naast het standaard witte en zwarte model. De kleuren zouden gelijk zijn aan de huidige iPod-lijn.

De iPhone 5S, die waarschijnlijk later dit jaar verschijnt, krijgt volgens Kuo een vingerafdrukscanner. Dit gerucht wordt door meer media verspreid, allemaal op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple.

Via: AppleInsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.