Gerucht: ‘Tweede Apple Watch gaat deze maand in productie’

Rutger Otto
14 januari 2016, 11:53
2 min leestijd
Gerucht: ‘Tweede Apple Watch gaat deze maand in productie’

Apple werkt aan een vervolg op zijn eerste smartwatch. De tweede Apple Watch zou zelfs deze maand al in productie gaan, als we de nieuwste geruchten mogen geloven.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch testproductie begint deze maand’

De volgende generatie Apple Watch zou later deze maand aan gemaakt gaan worden. Het gaat dan om test-versies van de tweede Apple Watch. Dat melden ingewijden aan de Taiwanese Commercial Times. Voor de eerste productie wordt volgens hen Quanta aan het werk gezet. Dat bedrijf maakte ook de eerste Apple Watches. Bij de massaproductie zouden bedrijven als Foxxconn, Inventec en Wistron ingezet gaan worden.

Een eerste productie zoals die wordt besproken in dit gerucht, maakt slechts een klein aantal apparaten. Deze worden vervolgens gecheckt op fouten, zodat ze weggepoetst kunnen worden voordat de massaproductie beging. Na zo’n test schaalt een productie vaak op naar een veel groter maakproces. Dat zou kunnen betekenen dat Apple de volgende smartwatch al binnen een paar maanden aankondigt.

Apple Watch gebruik

Apple Watch 2 geruchten

Hoe de Apple Watch 2 eruit komt te zien is onbekend, maar er gaan al wat geruchten rond. Zo zou er een FaceTime-camera ingebouwd worden en krijgt hij flinke upgrades die gezondheid- en fitnessfuncties verbeteren. Ook zou Apple meer aandacht hebben besteed aan medische technologie en research zodat gebruikers beter snappen waar ze naar kijken als ze gezondheidsdata aflezen. Volgens sommigen komt er in de nieuwe Apple Watch ook een iets grotere accu en zou het scherm buiten in de zon beter zijn af te lezen.

Volgens bronnen zou Apple de Apple Watch 2 op zijn vroegst in maart al willen aankondigen, al lijkt een presentatie tijdens de WWDC 2016 in juni logischer. De eerste Apple Watch werd in september van 2014 voor het eerst getoond bij de iPhone-presentatie. De smartwatch verscheen vervolgens op 17 juli 2015 in Nederland. In de Verenigde Staten kwam hij al in april uit.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen