Gerucht: Apple Store Amsterdam pas open in 2012
Redactie

Apple is op dit moment bezig met een grote verbouwing in Amsterdam. Op het Leidseplein zal de eerste echte Apple Store van Nederland komen te staan. Maar wanneer zal deze winkel eigenlijk voor het eerst de deuren openen? De laatste dagen is daar veel onzekerheid over ontstaan op verschillende websites. Apple heeft zelf nog geen openingsdatum gegeven.

Men verwachtte aanvankelijk dat de nieuwe winkel van Apple nog vóór de feestdagen zou openen, maar nu lijkt de opening van de winkel pas in 2012 plaats te vinden. Volgens een anonieme, toekomstige werknemer van de winkel is de opening pas in maart. Een reden hiervoor heeft Apple niet gegeven volgens deze werknemer.

Vergunningen

Een goede reden voor de vertraging is makkelijk te verzinnen. Apple is namelijk aan het verbouwen in een monumentaal pand. Hiervoor zijn erg veel vergunningen nodig. Apple wil namelijk een stuk vloer tussen de begane grond en de eerste verdieping knippen. De gemeente kan het Apple op dit punt dus erg moeilijk gaan maken. Waarschijnlijk komt hier de vertraging dus vandaan, want Apple is normaal gesproken erg stipt met deadlines.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.