Gerucht: Apple komt met plastic goedkope iPhone voor 330 dollar
Wouter Nijsen

De Japanse blog Macotakara bericht dat Apple werkt aan een goedkope iPhone van eenzelfde soort glanzend polycarbonaat (plastic) waar ook de eerste Macbook Airs van zijn gemaakt. De plastic iPhone zou een prijskaartje van maar 330 dollar (ongeveer 252 euro) krijgen.

De goedkope iPhone zou met een 4.5 inch-scherm een iets groter scherm dan de iPhone 5 moeten krijgen. Het design van de smartphone schijnt door het gebruik van polycarbonaat dikker te zijn, maar het gebruik van plastic komt ook de stevigheid en duurzaamheid van de goedkopere iPhone ten goede.

Goedkopere iPhone: geloofwaardig?

iphoneproto120803-2Volgens Macotakara, die al vaker accurate informatie over toekomstige Apple-producten verspreidde, krijgt de goedkope iPhone eenzelfde design als de huidige iPhones met de homeknop onder het scherm. Tijdens de rechtszaak met Samsung heeft Apple ook enkele iPhone mini-prototypen (zie afbeelding rechts) laten zien die als een goedkoper model op de markt zouden moeten komen. Apple bespaart hiervoor op het scherm, de hardware en algehele bouwkwaliteit.

Het is daarmee erg waarschijnlijk dat Apple werkt aan een goedkoper model van de iPhone en de keuze voor plastic zou, mede door de stevigheid en lage kosten, erg logisch zijn. Met een prijs van 330 dollar wordt de iPhone voor een veel groter publiek interessant. Dit gebeurde ook bij de iPad mini die, ondanks zijn stevige prijs vergeleken met Android-concurrenten, enorm populair werd. De prijs van een goedkope iPhone zou voor velen dé reden zijn om van Android naar iOS over te stappen.

Via: AppleInsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.