Gerucht: Apple brengt iPhone 5S en goedkopere iPhone in augustus uit
Wouter Nijsen

Apple gaat de nieuwe iPhone 5S samen met de goedkopere plastic iPhone in augustus van dit jaar uitbrengen. Dat meldt een Chinese technologiewebsite, die tevens beweert dat zowel de iPhone 5S als de goedkopere versie van de iPhone door Foxconn – Apple’s vaste hardwarefabrikant – in elkaar worden gezet.

Volgens de technologiewebsite is Foxconn ook de partner waar Apple exclusief mee gaat samenwerken om de iPhone 5S te fabriceren. De verwachting is dat de nieuwe iPhone 5S een smartphone wordt die over de gehele wereld werkt – met alle 3G- en LTE-netwerken – en daarmee ook in alle landen hetzelfde is. Dit zou voor voor het updatebeleid en de productiekosten erg voordelig zijn.

iPhone 5S en goedkopere iPhone?

We schreven vandaag al over een goedkopere plastic iPhone met een 4.5 inch-scherm voor 330 dollar. Dit gerucht lijkt, mede door verhalen van andere nieuwsmedia, steeds meer de waarheid te worden. De goedkopere iPhone zou niet alle mobiele netwerken ondersteunen en eenzelfde design als de eerste generatie Macbook Airs krijgen. Laatstgenoemde betekent dat het plastic van de goedkopere iPhone ietwat glanzend en grijs-achtig is.

Het is daarbij erg waarschijnlijk dat Apple  aan een goedkoper model van de iPhone werkt. Door de lage prijs van 330 dollar zou de iPhone, die veelal als een luxueuze smartphone wordt gezien, voor een groter publiek aantrekkelijk worden. Dit gebeurde ook bij de iPad mini die, ondanks zijn stevige prijs vergeleken met Android-concurrenten, enorm populair werd.

Via: AppleInsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.