Gerucht: Apple A4-chip in de volgende iPhone

Deze week is de iPad door Apple geïntroduceerd. Deze tablet is nog niet in de winkels te vinden, maar de mensen die er al even mee gewerkt hebben na de Keynote zijn het allemaal over één ding eens: de iPad is heel snel. De reden van de extreme snelheid waarmee processen worden uitgevoerd is de nieuwe Apple A4-chip. Men denkt nu ook dat deze chip in de volgende iPhone zal zitten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

System-on-a-chip

De nieuwe chip mogen we volgens verschillende bronnen geen processor meer noemen. De juiste naam voor het onderdeel is System-on-a-chip. Dit heet zo omdat de A4-chip een combinatie is van een CPU, GPU en verschillende geheugen-controllers. De combinatie werkt zo snel omdat alles op een klein oppervlak goed met elkaar samenwerkt.

Energiezuinig

Uit de gegevens van de iPad blijkt dat je met het apparaat 10 uur lang kan werken voordat de batterij op is. Aangezien de processor vaak veel energie vraagt kunnen we concluderen dat de A4-chip erg energiezuinig is. Je kan op de iPhone namelijk ‘slechts’ 5 uur werken voordat de batterij op is. Het zou dus logisch zijn als Apple een soortgelijke chip in de volgende iPhone zal verwerken.

Bron: iPhoneAlley

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.