Gerucht: Abonnementen in applicaties vanaf iOS 4.3
Redactie

De geruchtenmolen van iOS 4.3 is deze week al flink op gang gekomen. De eerste geruchten gaan over abonnementen in applicaties. Hierdoor wordt het volgens de geruchten mogelijk om een abonnement te nemen op digitale kranten, tijdschriften en andere content.

Voorbeeld toepassingen: Kranten

In de App Store staan verschillende soorten kranten. Een voorbeeld hiervan is de NRC. In deze applicatie kan je los een krant kopen voor 79 cent, maar in de toekomst zou het dus ook zo kunnen zijn dat je een week-, maand- of jaarabonnement afsluit. Op deze manier hoef je maar één keer je gegevens in te voeren als je de krant wilt lezen op de iPhone.

Voorbeeld toepassingen: Levelpacks

Verschillende ontwikkelaars vinden het niet fijn dat je geen geld kan vragen voor updates van je applicaties. Voor game-ontwikkelaars komen betaalde updates door de abonnementen een stukje dichterbij. Door de abonnementen kunnen ze bijvoorbeeld maandelijks een betaald levelpack uitbrengen.

Volgens de anonieme bron van MacStories komt de firmware half december beschikbaar. Deze man zegt ook te weten dat Apple op 9 december een keynote gaat geven over deze nieuwe ontwikkelingen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.