Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Gerecyclede Apple-producten leveren 40 miljoen dollar aan goud op’

Rutger Otto
15 april 2016, 17:31
2 min leestijd
‘Gerecyclede Apple-producten leveren 40 miljoen dollar aan goud op’

Apple heeft zijn jaarlijkse milieurapport gepresenteerd. Daar staat onder meer wat het bedrijf vorig jaar heeft overgehouden aan ingeleverde smartphones, tablets en computers.

Lees verder na de advertentie.

Gerecyclede Apple-producten

In het ‘Environmental Responsibility Report‘ staat een samenvatting van de voortgang die Apple heeft geboekt op het gebied van hergebruikte energie, betrouwbaardere materialen en het conserveren van bronnen. Ook staat er in wat Apples recycleprogramma vorig jaar heeft opgeleverd.

De ingeleverde producten telden bij elkaar bijna 27 miljoen kilogram aan materialen. Daaronder was ruim 10 miljoen kg staal, 6 miljoen kg aan plastic, bijna 5,5 miljoen kg aan glas en zo’n 2 miljoen kilogram aan aluminium. Opvallend is dat Apple er ook ongeveer duizend kilogram aan goud uit wist te vissen.

iphone 6s plus klein

40 miljoen aan goud

Volgens Business Insider komt dat, gezien de goudprijs, neer op bijna 40 miljoen dollar (omgerekend 35,5 miljoen euro) aan goud. Fairphone schrijft dat de gemiddelde smartphone zo’n 30 milligram aan goud aan boord heeft. Dat wordt gebruikt in interne componenten, zoals de printplaat. Aangezien Apple miljoenen iPhones en computers recyclet, kan het gewicht en de opbrengst van het goud flink oplopen.

Het hergebruiken en inleveren van producten is belangrijk voor Apple. Het bedrijf besteedde tijdens zijn laatste presentatie in maart nog veel aandacht aan milieuzaken. Zo richtte Apple in een speciaal filmpje de spotlights nog op robot Liam die toestellen uit elkaar haalt.

Apples aandacht voor het milieu

Ceo Tim Cook benadrukte tijdens Apples Special Event waarom het milieu zo belangrijk is voor het bedrijf: “We willen de wereld beter achterlaten dan dat we hem aantroffen.” Daarom heeft Apple niet alleen een recycleprogramma, maar doet het ook zijn best om helemaal op groene energie te draaien. Naar eigen zeggen draaien de winkels en kantoren in de VS en China helemaal op schone energie. Daarvoor gebruikt Apple zonneparken en zonnepanelen op het dak van kantoren.

Wil je weten wat Apple nog meer doet om zo groen mogelijk te werken, lees dan dit artikel.

Het laatste Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu