Gemiddeld $100 aan content op iedere iPhone
Redactie

Analyst Chris Whitmore zegt dat er op dit moment gemiddeld 100 dollar aan betaalde content op iedere iPhone staat. Het gaat hierbij niet alleen om applicaties, maar ook om muziek, films, in-app-aankopen en andere digitale content. Hij beargumenteert zijn uitspraken met verkoopcijfers en omzetcijfers van Apple.

Online winkels

De reden dat de iPhone-gebruikers zo veel geld uitgeven aan content, zijn de online winkels die Apple aanbiedt. De iTunes Store, de iBook Store en natuurlijk de App Store zijn volledig geïntegreerd met het besturingssysteem. Dit maakt voor veel mensen de drempel lager om geld uit te geven aan content, want het werkt allemaal super eenvoudig.

Andere smartphones bevatten gemiddeld een stuk minder betaalde content. Bij het Android-platform komt dit voornamelijk door de piraterij van applicaties. Het open besturingssysteem maakt het namelijk eenvoudig om illegaal applicaties te downloaden. Dit is waarschijnlijk de reden dat de Android Market bij lange na niet zo goed loopt als de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.