Aftellen tot oudjaar met je iPhone

Redactie
31 december 2009, 16:22
2 min leestijd
Aftellen tot oudjaar met je iPhone

Voor bijna alles geldt de bekende slogan “There is an app for that”. Vandaag is het oudjaarsdag en weer wordt bewezen dat de slogan juist is! Uit een groot aanbod applicaties van de app store heeft iPhoned een paar op een rijtje gezet die van pas komen tijdens oudjaarsdag (en erna).

Aftellen tot nieuwjaar

Om elf uur zit je weer met een bord oliebollen te wachten totdat het tijd is om vuurwerk af te steken. Je kijkt wellicht steeds op de klok, maar is een klok in stijl niet handiger? Er zijn redelijk veel aftelapplicaties tot 2010 met verschillende interfaces, functionaliteiten en prijzen.

2010 countdown to the New Year
Een goed voorbeeld van een simpele maar gratis applicatie is de app van David Alson. De applicatie telt af naar nieuw jaar en met dat is ook alles gezegd over de functionaliteiten van deze applicatie. De applicatie weergeeft de dagen, uren, minuten en seconden met daar onder een vage bol die ook terug komt in het app icoontje.screenshot

Lees verder na de advertentie.

Exact countdown 2010
Veel klokken op de wereld lopen (net) niet precies. Als je de applicatie exact countdown 2010 op je iPhone hebt staan en gebruikt ben je verzekerd van de exacte tijd. De applicatie is niet gratis, maar je krijgt wel waar voor je geld. Niet alleen 2010 kan je precies laten aftellen, maar ook je eigen verjaardag etc. Zo weet je zeker dat je geen minuut te laat geniet van nieuwjaarsdag!
screenshot

Countdown+
Dit is waarschijnlijk de ultieme applicatie om te gebruiken, Countdown+ bevat namelijk de mogelijkheid tot push notificaties. De applicatie is niet geheel gericht op nieuwjaar, maar deze kan je makkelijk zelf invoeren: de datum van nieuwjaar is 1 Januari 2010 0:00 uur.
Voor de extra functionaliteiten (er zijn er namelijk meer naast de push notificaties) betaal je ook wat, de applicatie kost 1,59 EUR maar het blijft een aanrader!
screenshot

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu